Адже тим, хто позбавив її життя, виявився 33-річний чоловік Олег. Той, з яким у парі прожила понад десять років і народила від нього сина та доньку.

Подружжя мешкало біля родини чоловіка. Вдома тримали чимале господарство. Олег різав худобу, а дружина торгувала м’ясом на Центральному ринку Вінниці. Знайомі додають, що жили вони не дуже мирно та трохи випивали. Більше, кажуть, дружина. Діти їхні завжди були доглянуті.

Минулого тижня батько та сусіди Олега Крижанівського забили на сполох, адже два дні вдома не з’являлась Юлія. За однією із версій, він, коли протверезів, розповів про злочин батькові.

За іншою версією — відмовчувався. Мовляв, десь Юлія загуляла. Тому рідні викликали правоохоронців. Уже в ході допитів Олег зізнався, що вбив кохану. За його словами, йому зателефонували із ринку і повідомили, що вона там валяється п’яна під столами. До цього у подружжя вже виникла чергова сварка через те, що він застав жінку напідпитку та ще й у компанії двоюрідного брата. Тому не витримав, посадив її до автівки й вирушив на об’їзну на Київську. Десь за 200 метрів від траси на території поля чоловік дістав ніж та ударив жінку двічі у живіт і перерізав горло. Дружина померла внаслідок крововтрати. Її тіло Олег залишив на місці злочину та поїхав додому. Коли він зізнався у скоєному, повіз правоохоронців на місце злочину. Знайшов і ніж, яким позбавив Юлю життя. У скоєному розкаювався зі словами, що його вчинок — це ситуативний порив, бо, мовляв, дістала вже своїми п’янками, він гроші заробляв, а вона їх пропивала, соромно було, що п’яною знеславлювала родину і дітей….

А знайомі кажуть, що коли про смерть дружини стало відомо, чоловік телефонував на ринок та просив збирати кошти на похорон. Дехто додає, що Олег навіть хизувався, що зарізав Юлію, наче свиню.

Відомо, що досі тіло Юлії Крижанівської перебуває у морзі, де мають провести судово-медичну експертизу. Друзі, колеги та односельчани зібрали на поховання жінки понад 10 тисяч гривень.

– Хоронитиме жінку рідний брат Сергій, який мешкає у Писарівці. Вони із дружиною планують невдовзі забрати та виховувати діток загиблої. Їм 4 та 13 років. Поки вони біля дідуся. Рідна мама Юлії померла взимку.

– Нас дуже обурює, що зараз на адресу вбитої лунає стільки бруду та брехні, — розповіли нашому журналісту односельчани жінки. — Що начебто вона від спиртного «не просихала», що зраджувала, ледачою була. Це неправда. Чоловік не раз підіймав на Юлію руку, закривав у погребі. Були і в нього проблеми з горілкою, через що потрапляв у ДТП. За одну із них отримав умовне покарання. Віримо у справедливе розслідування справи.

Тим часом у прес-службі обласної поліції повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження — умисне вбивство. Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі. Суд обрав йому міру запобіжного заходу два місяці тримання під вартою.

Вікторія Снігур