Це підполковник Юрій Голуб, капітан Богдан Гуменний, старший лейтенант Євгеній Повар та старший лейтенант Ольга Мазур. Вони отримали грамоти, грошову премію та квіти від міської ради.

– 21 серпня усю громаду Вінниччини сколихнуло шокуюче вбивство молодої жінки, яка працювала в структурі міської ради — Будинку культури «Зоря». Ні в кого в голові це не вкладалося, як можна було взагалі до цього додуматися. У загиблої жінки залишилась дитина, яка цьогоріч пішла до першого класу і фактично залишилась сиротою. Адже в результаті слідчих дій замовником вбивства став її батько. Згодом правоохоронці затримали і кілера у Донецькій області, який мав наміри тікати на окуповану територію, – розповів міський голова Сергій Моргунов. – Я не можу не сказати слова подяки тим працівникам поліції, які своїм професіоналізмом та небайдужістю за тиждень розкрили злочин. Було б справедливо відзначити цих працівників поліції за їхню роботу та оперативність. Хотів би, щоб вся наша поліція працювала тільки так, щоб територіальна громада почувалася у безпеці. А якщо, не дай Бог, будуть такі покидьки, то їх оперативно будуть затримувати і вони нестимуть заслужене покарання!

У свою чергу, в.о. заступника начальника Лівобережного відділення поліції Вінниці Юрій Голуб після нагородження зазначив, що вбивство Віталіни Плахотнюк — це не лише трагедія для її родини та громади, а й виклик для правоохоронців проти злочинності, з яким вони справляються. За 17 років роботи в органах на рахунку офіцера чимало розкритих вбивств. А нагорода від міста для нього багато що значить.

А єдина дівчина серед відзначених міською радою поліцейських Ольга Мазур ось що нам розповіла:

– Працювати в органах мріяла давно, і це був зважений вибір. Тим паче, мій тато, брат і майбутній чоловік також правоохоронці. Академію внутрішніх справ України у Києві я закінчила в 2011 році. Відразу пішла на роботу в слідче управління ГУНП у Вінницькій області, — каже Ольга. — Мене особисто як людину, дівчину, майбутню маму та поліцейську шокувало вбивство Віталіни. Щодо причетності її колишнього чоловіка, то в нашому суспільстві від людей можна очікувати все що завгодно. Кожному мене не залізеш… Дуже шкода рідних Віталіни, маленьку донечку Варвару, бо після того, як я її побачила, сльози в горлі душили довго…

Найважче у розслідуванні даної справи було перебороти моральні та фізичні труднощі. Останні проявляються через втому, адже доводиться багато працювати, тому часто у нас хронічне недосипання. Якщо відзначили нас, це не означає, що тільки ми брали участь у розкритті злочину. Нам дуже допомогли колеги, і за це їм щира подяка. Вважаю, що за таку роботу не повинна вручатись нагорода, ми маємо працювати на благо суспільства, бо це наш обов’язок, ми давали присягу! Втім, дякую мерії за те, що згадали. Це приємно і водночас сумно, адже людське життя не повернеш.

Віталіна Трудько
Фото Олексія Бойка