Злочинцем виявився 42-річний вінничанин, який за грошову винагороду виконував «замовлення» на придбання різних видів зброї та вибухових пристроїв.

– З метою документування протиправних дій фігуранта ми під виглядом потенційного покупця домовилися з ним про продаж зброї. На зустріч зловмисник приніс самозарядний пістолет, виготовлений шляхом переробки, та 8 бойових патронів. Крім того, чоловік запропонував для продажу ще три ручні гранати. Але невдовзі пояснив, що у наявності цих боєприпасів вже не має, тому приніс для чергового збуту 102 патрони калібру 5,45 мм. У момент передачі набоїв ми затримали зловмисника на місці скоєння кримінального правопорушення. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника вилучили звідти патрони калібром 9 мм, які він зберігав з метою збуту. Відомо, що 42-річний вінничанин останнім часом проживав у столиці. Раніше у поле зору правоохоронців не потрапляв, — розповів подробиці начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко. — Запобіжний захід фігуранту обере суд. Відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Сам злочинець поки не зізнається, звідки він отримував вищевказану зброю та кому її збував. У зоні АТО даний вінничанин не служив.

Віталіна Володимирова