Мова йшла про 10 тисяч гривень хабара, щоб не проводилася  об’єктивна перевірка внутрішнього аудиту в управлінні Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області і не фіксувалися знайдені порушення. У жовтні минулого року «на гарячому» затримали начальника одного з відділів управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області Олену Вахновську та керівника структурного підрозділу Держаудитслужби Максима Сахнюка.

Згодом суд обрав для Олени Вахновської міру запобіжного заходу — арешт з можливістю внести заставу, чим керівниця і скористалася, пообіцявши не переховуватися від слідства, бо винною себе не вважає. А за статтею, котру їй інкримінують, чиновниці загрожує ув’язнення від 4 до 10 років із конфіскацією майна.

На 12 вересня було призначене чергове засідання у цій справі, але тут раптом виник несподіваний поворот. Суддя Вінницького міського суду Ярослав Іванченко заявив, що на нього тиснув чоловік з посвідченням співробітника Адміністрації Президента. Повідомлення про втручання у діяльність судді вже оприлюднене на сайті Вищої ради правосуддя.

У заяві зокрема йдеться: «До зали судового засідання, в перерві між судовими слуханнями, зайшов невідомий мені громадянин… пред’явивши при цьому посвідчення співробітника Адміністрації Президента. Відвідувач повідомив, що в АП «знають про вказану справу, там все погоджено, а обвинуваченим у вказаній справі слід призначити найсуворіше покарання». Почувши вказане, я одразу припинив спілкування з вказаним громадянином та попрохав його негайно залишити приміщення, що останній і зробив, висловлюючи погрози на мою адресу».

До цієї справи долучилися правоохоронці, котрі отримали копію запису камери, яка зафіксувала описані ним події. Інтрига навколо цієї історії закручується круто. Яким буде фінал — побачимо.