Дим величезної пожежі був добре видимий здалеку. Незважаючи на зусилля рятувальників, від будівлі лишилось лише згарище…

– Повідомлення про пожежу надійшло о 14.27. На місце відразу виїхали близько двадцяти наших бійців і чотири пожежні та спеціальні машини. Але ще до приїзду чергових караулів вогонь вже набрав великої сили, — повідомив начальник прес-служби обласних рятувальників Олександр Кутовий. — Вогонь загасили приблизно за годину.

– Це старе приміщення. Колись там була більярдна зала, зала ігрових автоматів. Частково будівля дерев’яна, частково металева. Тож ми мали її реконструювати. На той момент вона була відключена від електромережі, — каже директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський. — Тоді наші працівники почули брязкіт розбитого скла. Пожежа спалахнула дуже швидко. Щось кинули у приміщення! Серед білого дня, коли в парку купа відвідувачів… Нині триває слідство. Але я впевнений, що це був саме підпал! Добре, що планетарій та інші об’єкти поруч не постраждали. Рятувальники та наші працівники спрацювали добре.

Як повідомив Олександр Кутовий, обставини пожежі встановлюються. Розглядається й версія, що до приміщення занесли джерело відкритого вогню. У свою чергу, у прес-службі обласної поліції повідомили, що кримінальне провадження ще не відкривали… Чекають висновків експертів. Але попередньо у поліції кажуть — ознак підпалу не виявили.

У соцмережах вінничани шкодують за улюбленим місцем відпочинку багатьох поколінь мешканців та гостей міста. Активно обговорюють й обставини та причини пожежі, мовляв, «нічого дарма у Вінниці не горить». І що під приводом пожежі «…знайшли зручне місце для чергового ресторану чи кафе». Наводять приклади схожих таємничих пожеж у місті, де на колишньому згарищі потім з’являлись «злачні місця»…

– Це нісенітниці. Про жоден ресторан чи кафе мови не може йти. Останнім часом у парку сталось дуже багато надзвичайних подій. Ось на День міста хотіли розтрощити, а потім чи й спалити шахово-шашковий павільйон. Побили будівлю. То пожежа на звалищі навесні, — обурюється на це Ігор Любовський. — От розбили декілька нових лавочок, а одну поставили «на попа»… Урну розтрощили… І нині ця пожежа! Це сплановані акти вандалізму проти нас чи просто витівки хуліганів? Дуже хочеться, щоб поліція дала відповідь на ці запитання.