За його словами, родина сільського голови постійно погрожує через його критику та розкриття корупційних схем. Втім, інша сторона усі звинувачення відкидає. Мовляв, це їх потрібно захистити від скандального активіста. Конфлікт набув вже обласного масштабу, і туди втрутилась поліція. У ситуації розбирався наш журналіст.

– Коли нинішній голова Соболівки Віра Асауленко балотувалась на посаду, я був спостерігачем на виборах. Ще тоді зафіксував підкуп виборців та застосування адмінресурсу. Звернувся до правоохоронців. Наш конфлікт триває із 2015 року. Нещодавно я знайшов документи, з яких зрозумів, що під час проведення водогону відмито кошти. І причетна до цього Віра Пилипівна. Неодноразово я писав їй запити, аби отримати відповідь на свої питання, але віз і нині там, — каже Олександр Чайковський. — Минулої п’ятниці разом із односельчанином-пенсіонером пішли до сільради та занесли заяву, на якій підставі до його квартири у 2016 році прописали чужих людей. Бо ще трохи — і в нього взагалі відберуть житло. Ще на порозі ми увімкнули диктофон, діалогу не склалось. Вже дорогою назад я побачив, як назустріч мені летить іномарка — за кермом був 25-річний син головихи Володимир. Водій хотів вискочити на тротуар, аби збити мене. Втім, це у нього не вийшло — застрягло колесо. Я вперся об бампер, став тікати. Кермувальник кинувся переслідувати, погрожував, що буду трупом. Все це я знімав на мобільний телефон. У результаті син голови забрав мій мобільний та втік. Його врятувало те, що біля мене не було зброї, на яку я маю дозвіл. Адже емоції справді зашкалювали! Я викликав правоохоронців, але бачу, що розслідування затягують. Тому змушений буду пікетувати райвідділ та обласне управління.

У свою чергу, голова Соболівської сільради Віра Асауленко ось як прокоментувала інцидент:

– Все це тягнеться з тих пір, відколи я на посаді голови. Як тільки мене люди обрали, Олександр став вимагати заплатити йому кошти, бо начебто мене обрали «за гречку». І якщо хочу у подальшому мирно жити — змушена дати гроші. Але за що? — обурюється Віра Пилипівна. — Так сталось, що у РДА мали необережність записати, що я балотувалась від БПП, хоча насправді не була у цій партії. Тож за це теж багато бруду вислуховую. Називає мене пан Олександр «головихою шоколадної області». Постійно пише скарги, що я корупціонерка. Хто нас тільки не перевіряв — порушень немає. Щодо водогону, то через мене кошти не проходили, все отримали люди. Коли ми закупили для громади нові сміттєві баки, цей чоловік став там розміщати листівки із різною нецензурщиною на мою адресу. Розписав мій паркан, тому довелось ставити камери. Такі ж дії вчинив на новому приміщенні сільради та зупинці. Хизується, що має зброю, тож людей тримає в страху, а поза очі вони також мають скарги на дану особу. Часто цей чоловік приходить до нас у сільраду, тероризує секретаря.

Він був із товаришем, обоє напідпитку. Звинувачували, що начебто до квартири ми прописали невідомих людей. Це брехня, бо яке відношення до того маємо я та секретар? Тепер даний громадянин переключився на мого сина, але він не винен і жодних погроз не застосовував. Все це робиться, аби спаплюжити мою родину та мене, щоб не балотувалась на голову ОТГ, адже вибори зовсім скоро. Це дуже образливо, хотілось би, щоб нарешті поліція вжила відповідних заходів та провела справедливе розслідування.

У прес-службі обласної поліції нам підтвердили, що між обома сторонами справді існує конфлікт. За заявою одного з його учасників поліцією розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). Наразі поліцією проводяться слідчі дії для з’ясування усіх обставин.

Вікторія Снігур