Особливий цей фестиваль тим, що відбувається один раз на три роки в єдиному в Україні і другому в світі музеї витинанки.

Цьогоріч у святі взяли участь кілька десятків майстрів цього делікатного візуального мистецтва з Вінниччини і гості з Одеси, Тернополя, Полтави, Львова, Криму, Донеччини, Луганщини, Закарпаття, Києва та Центральної України. Завітали до нас і гості з Литви, Білорусі, Молдови.

Незважаючи на те, що цілий день з неба сіявся осінній дощ, майстри показали свою майстерність та поділились на майстер-класах власними секретами створення витинанки з усіма, хто завітав на свято. Кожен з учасників представляв власний стиль у витинанках. Євген Пілюгін з Полтави створює мереживних жінок у різних образах. Одетта з Литви — традиційне дерево життя. Особливо запам’яталася гостям фестивалю поїздка до Буші — містичного місця на всьому Поділлі, де найбільш тонко можна збагнути всі особливості подільської ментальності.

Фінальною крапкою свята став концерт і спільна витинанка «Мереживо добра», котру представила усім директорка Могилів-Подільського центру народної творчості Оксана Городинська.

Ілона ВАЛЬТЕР

29