Експорт товарів з Вінницької області за останні три роки збільшився  на 80%. Значно змінилась і географія експортних поставок — через військові дії на Сході України. Сьогодні транзит українських товарів в значній мірі здійснюється через Молдову до Румунії і до інших країн Євросоюзу. Великий обсяг вантажоперевезень йде з Молдови в Україну, зокрема, через пункт пропуску у Могилеві-Подільському він зріс на 50%.

В зв’язку з цим постала реальна необхідність оновлення і розвитку мережі доріг Укравтодору, зміни режиму роботи  існуючого мосту в районі села Бронниця і спорудження нового мосту Ямпіль-Сороки. Ці питання, які входять до урядової програми Національної транспортної стратегії до 2030 року, обговорили учасники українсько-молдовської робочої групи з питань транспорту на засіданні 27 вересня.

Які дороги приведуть до ладу у першу чергу? Як зміниться Вінницький аеропорт, в тому числі і в зв’язку із запланованими навчаннями ВПС США на території України? Як запрацює водна транспортна артерія — ріка Південний Буг? Подробиці читайте у наступному номері “33-го каналу”.