Хірургічний корпус лікарні ім. Пирогова  20 днів тому розпочав свою роботу. Його будували 30 років. І це був наймасштабніший довгобуд Вінниччини.  Зрозуміло, що на ньому вже пропіарилась не одна влада. А скільки відмито коштів та організовано «під його здачу» поїздок «по обміну досвідом» –  вже може займатись НАБУ. Остання, за регіоналів, була до Китаю.  Що вона дала за винятком вгачених туди коштів – важко сказати…

І ось нарешті – запрацювали. І це стало вагомою віхою у житті області. Настільки, що старт до нового сесійного сезону Вінницька обласна рада погодилась провести саме там.

У вівторок у актовій залі хірургічного корпусу провели засідання президії, де стало відомо, що на порядок денний виноситься 80 питань.

Депутати отримували цілі кіпи рішень і не могли зрозуміти, як за ці кілька днів у все це вникнути. Наш фоторепортаж та відео яскраво засвідчує, як вже навіть на президії почали працювати лобісти потрібних питань.

Одне із ключових – ліквідація управління комунальної власності Вінницької обласної ради, якому була підпорядкована вся нерухомість, земля і комунальні заклади, які є на балансі облради. А це не просто шматок – це цілий пиріг, який дуже кортить, зрозуміло кому, перед виборами Президента, потім парламенту поділити.

– До управління є маса запитань, там багато чого не робилось так, як би хотіла громада…

– Але чи не стане новоутворена агенція тим могильником, який роздерибанить вже геть чисто все майно громади?! Подивіться, хто туди рветься! За дорогі голоси «за», потрібні для непрозорих рішень, облрада та адміністрація готові віддати опоблоківцям цю посаду. Дуже хочуть прилаштувати одіозного депутата Яремчука. Але так само манять цією посадою і радикала Тараса Кобця. Щоб для ліквідації управління, яке довгий час очолював Василь Федоришин, було достатньо голосів, – діляться депутати у коридорах влади.

– Що ж, п’ятниця покаже, чи вистачить голосів за ліквідацію управління.  «Батьківщина» вже заявила, що не братиме участі у такій непрозорій ліквідації. Бо до цього на минулій сесії саме фракції «Батьківщина», «Свобода»  і «УКРОП»  поставили ультиматум голові облради А.Олійнику та обладміністрації В. Коровію розпочати ревізію із рішень комісії облради з комунального майна. Зняти її голову Олександра Масленнікова,  який вже більше року виключений із фракції «Батьківщина», тому не може її очолювати.

– Але, як запевнили лідери цих фракцій нашого кореспондента, до сьогодні ця умова не виконана. Тому чи братимуть участь у завтрашній сесії ці фракції і чи дадуть вони свої голоси – відслідковуємо разом.

Андрій Власенко