Директорка Жмеринського районного будинку культури Людмила Доноаге вже кілька років поспіль консервує міні-кукурудзу вдома. На ринку качанчики не бере, сама купує насіння, сіє на грядці й збирає врожай.

– Консервовану міні-кукурудзу продають у супермаркетах, здебільшого закордонного виробництва. І коштує баночка близько 70-80 гривень. Погодьтесь, не всім по кишені така смакота. Оскільки я дуже люблю кукурудзу, вирішила її сама вирощувати та заготовляти на зиму, — розповіла нашому виданню Людмила Доноаге. — Міні-кукурудзу не їдять шкідники і не вражають хвороби, тому підживлювати її не треба.

Тож у результаті отримуємо екологічно чистий продукт. Росте овоч у формі півтораметрового куща, на якому зав’язується близько восьми качанів. Їхні зернятка не більші від сірникової головки. Плоди збираю зеленими та мариную як огірки. Додаю сіль, цукор, перець, оцет. Качанчики смакують як окрема холодна закуска, так і в салатах, різото, гарячих стравах. Також їх використовують як оригінальну прикрасу страв.

Вікторія ТРУДЬКО
Фото Олексія Бойка