Чимало часу та зусиль він приділяє власному здоров’ю. Нещодавно знайшов спосіб його зміцнити. Для цього використовує дошку зі цвяхами, на якій систематично стоїть по кілька хвилин. Тренажер наш земляк виготовив власноруч, використавши для цього 700 звичайних цвяхів та дерево.

– Цвяхи купував звичайні у магазинах. Позитивний оздоровчий ефект спостерігається вже після хвилини стояння на цвяхах. Якщо триматися понад 5 хвилин – тіло починає грітися, підвищується його температура, – розповідає Вадим Редько. – Якщо побути на цвяхах понад 10 хвилин – організм починає виробляти власні ліки, завдяки яким відбувається самозцілення. При цьому відчувається ефект масажу надкісниці: цвяхи дістають до кісток, але не ранять. Крім того, таке лікування допомагає розслабитися й позбутися різних недуг. Зокрема раджу «цвяхи» тим, у кого варикозне розширення вен, проблеми кровообігу й таза.

Додам, що така практика має давнє коріння і прийшла зі Сходу. Там такі дошки називають дошками садху, і стояння на них йоги практикують не стільки для тіла, скільки для саморозвитку. Стояння на дошці розглядається як практика самообмеження і опрацювання негативної карми минулого, і навіть в деяких школах бойових мистецтв на цвяхах учні спеціально стоять після насичених тренувань, щоб розслабитися.

Окрім дошки з цвяхами, вінничанин радить і систему оздоровлення альфа гравіті. Розробив цю систему одесит Володимир Єзерський. Вдома до стелі наш земляк прикріпив спеціальні канати, завдяки яким можна себе «підвісити» і виконувати різноманітні вправи, що дають швидкий позитивний результат.

– Моя дружина Ольга та семирічна донька Аріна від вправи альфа гравіті теж у захваті і вже забули, що таке хвороби. Завдяки боковим переворотам у повітрі знімається напруга спини, покращуються кровообіг та осанка. Інші базові вправи – підйоми на руках та ногах. Є також рухи на підйоми рук та ніг, розтяжку. А ще цей метод психологічно урівноважує людину.

Віталіна Володимирова