У багаточисельному доробку майстра чимало класичних традиційних робіт. Тут вам і українські стукалки, диркачі, рубелі, коники, півники, церкви, картини, каталочки… Кожен свій ековиріб Дмитро Юхимович виготовляє за спеціальним ескізом. Потім відточує деталі і збирає в окрему модель та розфарбовує. Тут варто відзначити, що якісно відшліфовані дерев’яні вироби абсолютно безпечні для людей. Вони не лише розвивають фантазію та дрібну моторику рук, а й приносять гарний настрій.

Дмитро Неживляк — гордість Теплицького району. Без його унікальних дерев’яних виробів не обходиться жодна виставка. Ось нещодавно майстер продемонстрував диво-іграшку, на якій розміщені фігурки дітей та звірят, що грають і пританцьовують, поки майстер ногами натискає на педалі, а руками виграє на баяні та окарині, витьохкує соловейком. Ось такий чоловік-оркестр. Велику увагу людей привертає експозиція дерев’яних волів, животик та спинка яких зроблена з реп’яхів, – розповідають земляки Дмитра Неживляка. — Перевагою його дерев’яних іграшок є міцність. Йому часто телефонують покупці й замовляють ще одну, але не тому, що попередня зламалася, а просто щоб зробити комусь приємне і поповнити колекцію. Роботи Дмитра Неживляка залишаються на роки, можуть передаватися з покоління в покоління.

Сам майстер запевняє, що будь-якою справою потрібно займатися тоді, коли вона захоплює, коли людина живе нею. У кожній роботі пана Дмитра можна побачити віддзеркалення його душі, настільки він точно та акуратно ставиться до кожного свого виробу.

Вікторія Снігур
Фото Олексія Бойка