Щербаківська назвала Коровія брехуном.

Свій інтерес на цій сесії мала і «Самопоміч». Її голова, він же заступник голови облради, Ігор Хміль вніс до порядку денного питання про зміну регламенту щодо формування бюджету. «Самопоміч» підтримали і «Батьківщина», «УКРОП» та «Свобода».

Однак депутати цих фракцій у зв’язку із тим, що  вінницька «Самопоміч» де-факто була до цього в коаліції  із  БПП, запитали Ігоря Хміля:

– Чи правда, що Садовий, враховуючи опозиційність цієї сили в інших облрадах та на рівні держави, поставив йому ультиматум? Мовляв, ти у більшості – тоді проведи ці зміни до регламенту, за які вже успішно проголосували у Волинській, Львівській, Київській радах. А ні – то Ігоря Хміля за співпрацю із владною силою знімуть із голови.

– Ігор Хміль назвав такі розмови провокативними фейками.

– Але що тут почалось! Опоненти такої пропозиції вирішили, що питання відкритості формування коштів суперечить Конституції, Бюджетному кодексу.

Голова профільного департаменту Микола Копачевський навіть екзамен  влаштував  Ігорю Хмілю.

Ось так вчорашні коаліціанти посварились у залі, і «Самопоміч» вже після провалу свого рішення вирішила покинути сесійну залу.  Їх підтримала фракція «Батьківщина». Як показала ситуація – БПП, яка досі не навчилась знаходити компроміси і слухати хоч десь колись опозицію, як і керівники області, залишилась з меншістю голосів.

– Послухайте, а чому такі дорогі їм цей Масленніков та Яремчук, що вони готові покласти на плаху всі питання порядку сесії через них? – запитували присутні в залі…

– А хіба прозорість формування бюджету – це й дійсно порушення Конституції демократичної держави? – розводили руками інші.

Отож, найголовніша  інтрига: чи розформують управління комунального майна облради і чи вистачить голосів на хитрі агенції – залишилась нерозгаданою.

Детальніше про це та що буде далі – читайте у наступному номері «33-го каналу» в середу.

 Андрій Власенко