На околиці Ямполя, не повірите, – і досі ще живий насип 60-кілометрової залізниці Ямпіль-Вапнярка! Кажуть, що то була вузька колія. Та не зовсім так! Я цією темою тривалий час займався, вивчав. Написав про цю залізницю купу статей. В книзі моїй є стаття про цю залізницю. Її робили в кінці двадцятих на початку тридцятих минулого століття не так-сяк, як дехто думає. А грунтовно, дуже серйозно. Щоб ви мали уяву, як серйозно – розкажу такий мало відомий випадок про який мені розповідала пані Одінцова, що живе на самому краю Ямполя, під Русавою, в столітній однобокій хатині. За її словами, один із інженерів-проектантів спроектував, було, ту вузькоколійку від Ямполя через річку Русаву до Гонорівки, а вже з Гонорівки вона мала йти на сполучення з широкою залізничною колією. Так його за той проект просто-напросто розстріляли. Бо вважали, що він занадто дорогий був. Визнали нещасного шкідником і ворогом народу.

От якби зараз за ці захмарні проекти, які тепер народжують, напівтаємно обговорюють, хоча б на років 15 садили то ні в кого б не чесалися руки в час війни так цинічно тратити державні мільярди.

Другий проект залізниці з Вапнярки до Ямполя радянські проектанти робили більш реалістично, обдумано і хитро. Щоб ворог не здогадався, що ведуть до кордону, до Лінії Сталіна, насправді широку стратегічну залізницю – стали вести ночами, в різних місцях, насипати ширококолійний залізничний насип з тим, щоб він в один момент перетворився в широку залізничну колію до Дністра. Бо ж мали наступати на Румунію і далі…

Вузькоколійку знищили в наш мирний час не вороги, а ніби свої люди. Але ж насип той хитрий радянський залишився ще! Здавалося б – доробіть його і пускайте поїзди до Ямполя. Підвозьте ними будівельні матеріали для моста через Дністер, але не в районі Улянівки, а між Порогами і Ямполем де по серпантині мав спускатися легко і просто поїзд аж до води, відповідно до готового вже давно проекту побудови тут залізничної магістралі, який виконав наш проектний інститут “Дніпрогіпротранс” ще у 80 роках! Цей проект і досі пилиться в Сороках. Дуже дорогий проект! Меридіональна залізнична магістраль Вапнярка-Ямпіль-Сороки-Флорешти… – хіба це погано в наших умовах бездоріжжя і безгрошів’я?

Сьогодні я блукав по насипу колишньої залізниці Ямпіль-Вапнярка. Ось він на фото. Був і на залізничному вокзалі. Він повністю зберігся!