За це Людмила Щербаківська назвала Валерія Коровія брехуном. Голова Вінницької «Батьківщини» підкреслила, що це літературне слово, і передала його тлумачення особисто йому в руки.

Свій інтерес на цій сесії мала і «Самопоміч». Її голова, він же заступник голови облради, Ігор Хміль вніс до порядку денного питання про зміну регламенту щодо формування бюджету. «Самопоміч» підтримали «Батьківщина», «УКРОП» та «Свобода».

Однак депутати цих фракцій у зв’язку із тим, що  вінницька «Самопоміч» де-факто була до цього в коаліції із БПП, запитали Ігоря Хміля:

– Чи правда, що Садовий, поставив йому ультиматум? Мовляв, ти у більшості із владою – тоді проведи зміни до регламенту, за які вже успішно проголосували у Волинській, Львівській, Київській радах. А ні – то Ігоря Хміля за співпрацю із владною силою знімуть із голови.

Він назвав такі розмови провокативними фейками.

І підкреслив, що «Самопоміч» бореться за прозоре та ефективне використання податків.

Однак, опоненти такої пропозиції вирішили, що питання відкритості формування бюджетних коштів і залучення до цього голів фракцій та комісій суперечить Конституції, Бюджетному кодексу.

Голова профільного департаменту Микола Копачевський та бюджетної комісії Геннадій Мазур навіть екзамен  влаштували Ігорю Хмілю.

«Самопоміч» вже після провалу свого рішення вирішила покинути сесійну залу.  Їх підтримали фракція «Батьківщина» та «УКРОП». Як показала ситуація – БПП, яка досі не навчилась знаходити компроміси і слухати хоч коли-небудь опозицію, як і керівники області, залишилась з меншістю голосів. Бо багато депутатів від влади, не задіяні у лобіюванні, явно втратили до сесій інтерес. Опоблок, не задовольнивши власні апетити, а вони у нього, за заявою представників влади, дуже виросли, також у більшості не прийшов на сесію. Тому вже стає очевидною криза у Вінницькій облраді. Вже втретє не вистачає голосів для проведення потрібних рішень, а то й просто – щоб провести сесію.

– Послухайте, а чому такі дорогі їм цей Масленніков та Яремчук, що вони готові покласти на плаху всі питання порядку денного сесії через них? – запитували присутні в залі.

– А хіба прозорість формування бюджету – це й дійсно порушення Конституції демократичної держави? – розводили руками інші.

Отож, найголовніша  інтрига: чи розформують управління комунального майна облради і чи вистачить голосів на хитрі агенції – залишилась нерозгаданою.

Із 75 запланованих питань (в тому числі об’єднаних) порядку денного сесія розглянула лише сім. Далі через нестачу депутатів і вихід опозиційних фракцій із зали сесію закрили.

– Просимо громаду із розумінням поставитись до таких рішень. Адже ми вимагали звіту комісії, яка відчужує наше з вами майно! І там, на нашу думку, відбувається усе непрозоро. Нам стало відомо про вибудувані лобістські схеми і такси.., – пояснили опозиційні депутати. – Ми попросили правоохоронців перевірити це. Тим більше, що голова комісії        О. Масленніков за неприпустимі дії був виключений із фракції «Батьківщина» вже рік. Отож, його повноваження від фракції нелегітимні. Більше того, через цю ситуацію і сформовану «своюшну» більшість у комісії туди не включають інших членів. І 3 депутати не можуть виконувати своїх функцій – працювати у комісіях. Тепер ця комісія із підтримки влади планує реорганізацію управління комунального майна. То нехай спочатку сама прозвітує – куди, що і за що вона віддала! Але, враховуючи, як за неї тримаються, неважко здогадатись, що лежить в основі цієї «спайки».

Отож, шановні виборці, під покровом демократичної і найпрозорішої області Вінницька обласна рада вже давно погрузла у схемах із підкупленою більшістю, як і виконавча влада. Тому чим менше вона прийме не потрібних громаді рішень, тим краще – ось таку заяву зробили після перерваної сесії представники «Свободи», «УКРОПу», «Батьківщини». Схоже, цей фінальний сезон у роботі теперішніх депутатів буде дуже гарячим.