Вінниця стала першим містом в Україні, де відбувся благодійний захід задля підтримки хворих на цукровий діабет – «Діа Діти». Туди долучились близько 50 діток з області. Організатором  стала відома волонтерка Діана Мороз.

– Що відчуває дитина з цукровим діабетом? Постійні щоденні багаторазові уколи інсуліну, 10-20- 30 болючих проколювань пальчиків в день для контролю цукру, постійне напруження і контроль, часткове не прийняття суспільством та дітьми в колективах. В результаті малеча  часто замикається в собі, відчуває себе “не такими, як всі”,  і це викликає почуття самотності, непридатності, відсутності перспектив.  Невпевненість у собі, страх перед невизначеністю завтрашнього дня, – усе це стало для багатьох молодих людей неминучим. Батьки таких діток зіштовхуються з матеріальними, психологічними, соціальним проблемами,  – каже Діана Мороз.  Саме тому  я вирішила організувати захід, який пройшов  з ціллю ще більше об’єднати сім’ї, де живуть дітки з діабетом, допомогти їм зрозуміти, що вони не одні і що українське суспільство розуміє та підтримує їх.

Усім присутнім в залі презентували тематичну фотовиставку дітей. Світлини були як чорно-білі, так і кольорові. Таким чином організатори намагались  показати, що діабет хвороба, але вона не має відібрати радість і щасливе майбутнє. Після того відбувся благодійний аукціон, де малеча презентувала свої творчі роботи. Їх купували небайдужі вінничани. Завдяки цьому вдалось зібрати понад 50 тисяч гривень з продажу лотів на закупівлю ліків для діа-діток, та дороговартісних подарунків на суму близько 100 тисяч – це медичне обладнання, вітамінні комплекси,  дизайнерський одяг, сертифікати у різноманітні секції. Батьки хворих на діабет дітей не стримували емоцій,  плакали та дякували всім небайдужим за цей вечір милосердя.

Вікторія Снігур