– Було близько шостої ранку. На дорозі трохи паморозь, а у нас спереду літня гума. Неподалік Махнівки Козятинського району нас почало заносити. Товариш намагався вирулити, але мікроавтобус був завантажений, — пригадує Денис Романовський. — Нас понесло в посадку. Нею ще метрів тридцять пролетіли та врізались у дерево. На щастя, спрацювали подушки безпеки. Водія Сергія та мою кохану Людмилу затиснуло в авто, тому я кинувся їх витягувати. Невдовзі на місце приїхали поліцейські та медики. Нас спочатку відвезли до Козятина, де надали допомогу, а після того у Вінницю. У Сергія переломи ребра, грудної клітки та інші травми. У дівчини забій головного мозку та численні пошкодження. Зі мною все добре, наразі вдома.

Мікроавтобус, на якому волонтери потрапили в аварію, їм віддав свого часу Валентин Белінський. Він після 110 поїздок на передову сам пішов служити. Але кілька тижнів тому у нього на передовій зупинилось серце. Поховали героя на Алеї слави.

– Ми на цьому бусі здійснили 5 поїздок до хлопців. І ось Валік його забрав до себе, бо ремонту він не підлягає, – додає Денис. — Коли правоохоронці забирали розбите вщент авто на майданчик, ми звідти взяли хрестики Валентина. Доки вони будуть з нами, віримо, що все буде добре!

Поліцією нині відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Вікторія Снігур