– Оксанку виховувала сама, бо чоловік рано помер. Після школи вона вийшла заміж. Невдовзі у подружжя народилась донечка, але зять сильно пиячив, і сімейне життя не склалось. А останнім часом Оксанка переїхала до Вінниці, працювала посудомийницею та прибиральницею у ресторані. Щовихідних бувала у Жмеринці, доцю провідувала. Про те, що має кавалера, не розповідала, але на сайтах знайомств її анкету бачили. Востаннє нам зателефонувала Оксана 28 жовтня минулого року, – каже матір жінки. — Відомо, що того дня електричкою поїхала до Пеньківки Шаргородського району, де жив її новий хлопець, 30-річний Олександр. Додому мала повернутись наступного дня, бо на роботу. Та цього не сталось. Ми забили на сполох, написали заяву до поліції. Йшли місяці, а результату не було. Тіло моєї дочки викопали наприкінці зими під хатою того самого кавалера Олександра. Він у скоєному зізнався. Оксанку ми поховали під Жмеринкою.

З тих пір пройшло понад вісім місяців. 3-річну дочку загиблої взяла під опіку бабуся Валя. Але постійно з нею старша сестра Оксани, яка віддає усе тепло дитині.

– Дочка нещодавно снилась хрещеній та просила передати вишитий рушник, бо заміж збирається. Ми замовили панахиду і виконали волю Оксани. А після того вона приходила до мене в сни в образі нареченої. Навіть не знаю, що це може означати, — додає Валентина Сергіївна. – Може, там дочці краще, а ось ми нині переживаємо справжнє пекло. Справа вже дійшла до суду. Слухання проходять у Жмеринці. І підозрюваний Олександр, який повинен бути під вартою, був кілька разів у рідному селі та залякував свідків, щоб не свідчили проти нього. Куди дивляться правоохоронці? Тим паче, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності. За побої, незаконне позбавлення волі та зґвалтування відсидів 2 роки у в’язниці. Має інші злочини, за які не поніс покарання – погрожував ножем дитині та примусово кидав до багажника чоловіка. Тепер ці люди нарешті погодились розповісти все, що пережили, на суді. Шокує і те, що Сашко може уникнути покарання до 15 років тюрми чи довічне ув’язнення. Б’є на вбивство із необережності. Мовляв, віз дочку в машині, та на ходу хотіла вистрибнути. Тому випадково вдарив та задушив. І за цей злочин він може отримати 5 років тюрми. І я нічого не доведу! А як гарна поведінка, то буде на волі ще раніше! Кажуть люди, що матір злочинця має «кришу» і вже намагається зробити все, аби син якнайменше відсидів. Вони будуть захищатись тим, що Сашко був в АТО! Більше того, думаю, що злочинцю допомагали спільники, серед яких можуть бути його родичі. Бо сам яму на півтора метра навряд чи вириєш. Є підозра, що ще живою мою дитину гвалтували, перед тим примусово заливали спиртне. Але експерти заявляють, що це не так. Якщо служителі Феміди не зацікавлені у справедливому вироку, то від Божого суду ще ніхто не втік!

Вікторія Снігур