Підприємливий вінничанин, котрий упродовж трьох років отримував пенсію за свого померлого батька, постав перед судом. Служителі Феміди вже отримали від працівників Вінницької місцевої прокуратури обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 185 ККУ за фактом крадіжки пенсії Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області. Про це нещодавно розповіла прокурор Вінницької місцевої прокуратури Оксана Муляр.

Всього вінничанину вдалося розбагатіти на 80 тисяч гривень.

Історія відбувалася упродовж 2007-2010 років. Вінничанин, котрий ніде не працював і жив лише за рахунок пенсії свого батька, справно отримував гроші в ощадній касі, бо мав доручення від батька на своє ім’я. Коли касири цікавилися, де батько, то він відповідав, що той трохи занедужав і не може сам прийти до каси по пенсію. Тим часом його вже давно не стало. Але так, як до Пенсійного фонду України інформація про смерть пенсіонера не надійшла, оскільки ніхто із родичів не звертався для виплати коштів на поховання, то про зайві виплати довгий час ніхто не здогадувався.

Та все таємне рано чи пізно стає відомим.

Вінницький міський суд врахував, що з моменту вчинення кримінального правопорушення минуло понад 5 років. Тому винного за його ж клопотанням від кримінальної відповідальності звільнили. А мав би він отримати досить суворе покарання — арешт на строк від трьох до шести місяців, обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Ілона ВАЛЬТЕР