Чимало списів було поламано навколо цієї ситуації. Педагоги виходили на акції протесту і перекривали дорогу.

І вже на початку літа аграрний університет прийняв рішення про ліквідацію свого відокремленого структурного підрозділу. 6 серпня офіційно Брацлавський агроекономічний коледж припинив своє існування як філія аграрного університету. Втім майновий комплекс не підлягає відчуженню від національного університету, таким чином уся матеріально-технічна база залишилася за вишем.

Нині на базі колишнього відокремленого структурного підрозділу, ВНАУ створив економічне відділення. З першого вересня там навчаються студенти 2 та 3 курсу ліквідованого навчального закладу. А це понад 180 хлопців та дівчат.

– Ми зробили максимально все, що могли. Є наказ Міністерства освіти про створення філії, і тепер у Брацлаві працюють з тими студентами, котрих змогли набрати, — пояснює начальник департаменту освіти та науки облдержадміністрації Володимир Буняк. — У приміщеннях коледжу навчаються студенти другого і третього курсу університету. Потім вони перейдуть до аграрного університету, а коледж продовжить далі працювати як філія.

Бо відокремлений від університету Брацлавський агроекономічний коледж став філією Вінницького транспортного коледжу і навіть набрав на навчання 25 студентів. Дмитро Рижмань все ще залишається керівником коледжу, але він стверджує, що написав заяву на звільнення. Бо такої розв’язки для закладу, котрий очолював не один рік, аж ніяк не очікував.

Ілона ВАЛЬТЕР