Лікар Вінницької міської станції швидкої допомоги прибув на виклик до 38-річного вінничанина, який хворів серцево-судинним захворюванням. Втім, з медичною документацією хворого він не ознайомився як слід і встановив невірний діагноз. Замість правильного, набагато небезпечнішого для життя діагноза, а саме – інфаркту міокарда, був виставлений неправильний діагноз – нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу (в наслідок алкогольної інтоксикації) тверезому пацієнту. Наслідки вийшли трагічними — чоловікові не надали адекватну медичну допомогу, хоча за протоколом пацієнта з підозрою на гострий коронарний синдром мали б негайно госпіталізувати, і він помер.

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт та підтримано державне обвинувачення щодо вчинення злочину.

Вироком Вінницького міського суду лікаря Вінницької міської станції швидкої допомоги визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України і призначено йому покарання у виді двох років позбавлення волі.

Ілона ВАЛЬТЕР