4 жовтня у Вінниці о 17.00 на проспекті Космонавтів зі станції біля фонтану «Сонячна система» офіційно, але без шампанського і червоних стрічок,  зaпустили давноочікуваний муніципaльний велопрокaт. Адже на стійки встановили 10 новеньких велосипедів Nextbike, які в день відкриття можна було випробувати безкоштовно. І першим осідлав прокатний байк заступник мера Вінниці Владислав Скальський, який щотижня по пֹ’ятницях їздить на роботу в міськраду на власному велосипеді…

– Вінниця поїде! Це європейський проект для городян і гостей міста! – зазначив заступник мера Владислав Скальський про запуск муніципального велопрокату у Вінниці. -Трішки пізно стартуємо через бюрократію під час завезення велосипедів та обладнання в Україну. Але наш велопрокат все одно приречений на успіх, бо Вінниця цивілізоване та спортивне місто! Велосипеди нові та антивандальні, бо всі оригінальні запчастини у них виготовлені спеціально так, що не підходять до інших велосипедів і красти їх не має сенсу… Загалом по Вінниці за сприяння Швейцарської конфедерації відкриємо 15 станцій на 120 велосипедів… Ціна прокату – 20 гривень перша і друга година, 50 – третя, 250 місяць, 800 – сезон…

– Ми пропонуємо дешеві тарифи на короткі одноразові поїздки: перша година – 20 гривень, друга година – 20 гривень. Третя і кожна наступна – по 50 гривень. У нас діють два абонементи – місячний і сезонний. Місячний коштує 250 гривень і він включає годину безкоштовного катання щодня, – розповів представник від Nextbike, Роман Сав’як.

Чому третя і кожна наступна година по 50 гривень? Бо ми позиціонуємо це прокат як транспортний засіб для активних і коротких поїздок по Вінниці для переїзду від станції до станції. В найближчі три роки в разі успіху проекту плануємо до 50 станцій по Вінниці + додамо велосипедів. Які станції будуть найпопулярніші сказати поки важко, бо в кожному місті є своя специфіка. Щодо вандалів та крадіїв, то ми домовились про співпрацю із патрульною та муніципальною поліціями + кожен пункт прокату моніториться на відеокамери. Вартість кожного велосипеда не можу назвати, бо це комерційна таємниця. Але він досить зручний і легкий у користуванні та обладнаний кошиком для речей та ліхтариком для темної пори доби. На зиму ми їх зберемо на склад для зберігання та ремонту, а вже весною розпочнемо повноцінний сезон прокату велосипедів у Вінниці.

Як це працює?

Для старту потрібно безкоштовно зареєструватися в глобальній системі громадського прокату велосипедів Nextbike

Оберіть свій спосіб реєстрації:

  • розділі Реєстрація на веб-сторінці,
  • через додаток Nextbike для смартфонів,
  • зателефонувавши в наш центр обслуговування клієнтів: 0 800 21 1980,
  • або через термінал на станціях велопрокату.

Зареєструвавшись всього раз, ви можете користуватись всіма системами велосипедного прокату Nextbike по всьому світу.

Як орендувати велобайк?

Оренда можлива за допомогою мобільного додатку або терміналу. Для оренди велосипеда, просто введіть ідентифікаційний номер велосипеда на терміналі або зчитайте QR-код за допомогою вашого телефону, та дочекайтесь відкриття замка стійки. Найвигідніше придбати сезонний абонемент на користування системою муніципального прокату.

Як повернути велосипед?

Велосипед потрібно повернути на офіційній станції системи вело прокату Nextbike, що розміщені по місту. Щоб повернути велосипед, просто заблокуйте велосипед на автоматичній стійці. Після повернення велосипеда у стійку дочекайтесь сигналу системи, що велосипед повернуто.

Якщо у велосипеда спустило колесо – просто привезіть його на станцію прокату і здайте…

Абонемент можна оформити за посиланням: http://catcut.net/dGMw