Минулого тижня на зупинці Луговій троє молодиків жорстоко побили відомого вінницького волонтера Костянтина Федосова.

Чоловік відразу викликав правоохоронців. Він та його друзі пов’язують інцидент зі своєю активною позицією.

– Влітку Кості намагались зламати сарай. Тоді добряче налякались троє його діток. Злочинців він не встиг наздогнати. Бачив, як вони сідали у автомобіль «Жигулі» та тікали. Тоді до поліції Костянтин не звертався. Та невдовзі ці самі особи погрожували його дитині в школі. Від погроз зловмисники перейшли до дій, – кажуть товариші. – Перестріли Костю на Тяжилові. У чоловіка кепка з прапором України, то старались саме по ній бити. Свої дії знімали на телефон. В результаті у волонтера гематома в ділянці шиї та підозра на струс мозку. Він продовжує лікування.

За словами волонтера, який уже більше трьох років займається тиловим забезпеченням військових частин, своїх нападників він впізнав. Це троє студентів, серед яких переселенець зі Сходу.

Тим часом у поліції повідомили, що відкрито кримінальне провадження — умисне легке тілесне ушкодження. Після експертизи кваліфікацію можуть змінити. Причетних до правопорушення осіб встановили. Вони стверджують, що конфлікт був на побутовому ґрунті. Слідство триває.

Віталіна Володимирова