Хлопці розгорнули банер «Досить боротись з активістами. Займіться злочинцями», палили фаєри та вимагали належного розслідування по справах побиття українців з активною громадянською позицією.

– Акція «Мовчання вбиває» проходить у інших містах України. Ми хочемо висловити владі та правоохоронцям обурення, бо вони не займаються справами нападів на громадських діячів. Згадайте про Катю Гандзюк, яку облили кислотою і яка досі в лікарні, замах на життя Сергія Стерненка та Олега Михайлика. За останній рік здійснено п’ятдесят нападів на активістів. Не знайдено замовників, — заявили активісти під стінами поліції. — Одиниці спійманих виконавців. Чому ми вийшли під обласну поліцію? Бо вона може зафіксувати та повпливати. Потрібно звільнити Зозулю та Авакова за бездіяльність. Ветеранів війни, активістів, колишніх майданівців саджають за грати, а бандити та сепаратисти гуляють на свободі. Військових з інших країн, які воювали за Україну, віддають в лапи ворогу. Ми від цього втомилися.

Після скандування та виступів активісти розійшлися, хоча обіцяли, що стоятимуть до 23-ї години. У прес-службі поліції повідомили, що жодних заяв молоді люди на адресу керівництва не передавали.

Віталіна Володимирова