Її автором став місцевий скульптор та художник Володимир Заєць, з-під рук якого «оживають» дерев’яні колоди. Цього разу майстер створив з бронзи Хлопчика–Мізинчика, який має заввишки лише 4 сантиметри. Постаментом для нього слугує виготовлений з дерева велетенський чобіт, на халяву якого видирається казковий герой. Над цією скульптурою 53-річний майстер працював два місяці. Зараз дана робота розташована на території садиби, господарі якої займаються зеленим туризмом.

Оксана Бас, господиня садиби «Подільська родина», під час реєстрації рекорду розповіла, що скульптура нашого земляка має свій підтекст, адже символізує вступ України до ЄС та розвиток туризму в сільській місцевості.

– Малесенький Хлопчик-Мізинчик дуже хоче швидше побачити світ за допомогою чобота-скорохода. Тому долає свій страх і ризикує, бо має ціль і використовує ресурс, поки велетень спить, — зазначила вона.

Після процедури реєстрації рекорду на присутніх чекало декілька творчих номерів у виконанні місцевих артистів та частування за старовинними рецептами часів королеви Бони Сфорци.

Додамо, що Володимир Заєць вже давно славиться своїми роботами-рекордами. Раніше він виготовив велетенську дерев’яну ложку, яку оздобили майстри петриківського розпису, найвищий вказівний знак із найбільшою кількістю напрямів (понад 50) і скульптуру Тараса Шевченка, яку вирізали дев’ять тисяч людей. Ці вироби також потрапили до Національної книги рекордів. А у Затоках, рідному селі майстра, можна знайти й інші оригінальні роботи. Скульптор каже, що має їх близько 200. А ще він сподівається, що Хлопчик-Мізинчик увійде не тільки до Книги рекордів України, а й до Книги рекордів Гіннеса.

Віталіна Володимирова