Створені для протидії при масових безладах, надзвичайним ситуаціям й ін. Бійці шліфували свою майстерність на навчаннях у Карпатах.

– Підрозділи створені відповідним наказом Мінюсту України. Воєнізоване формування вже діє. Туди увійшли наші найкращі та найдосвідченіші працівники. Їх будуть задіювати під час відпрацювань, виконання ситуаційних завдань, оперативних заходів, патрулювань у ізоляторах, виправних колоніях тощо. Нещодавно бійці та наші колеги зі всієї України шліфували майстерність на навчальних зборах у Верховинському районі Івано-Франківщини. Там мали піднятись на вершини гір Піп Іван Чорногірський та Смотрич. Навчання проходили у бойових умовах, у дощ та сніг. Інколи температура була десять градусів морозу. Та наші успішно впорались із важким завданням, — розповів начальник управління державної кримінально-виконавчої служби полковник внутрішньої служби Сергій Лисак. — Крім того, при установах функціонують групи швидкого реагування. Це на випадок найбільш складних надзвичайних ситуацій, резонансних подій.

Нині ми запрошуємо кандидатів на службу до ГШР. Вимоги — відмінна фізична підготовка, високі моральні якості, патріотизм, порядність, придатність до служби. Особливо раді будемо бачити колишніх захисників України — учасників антитерористичної операції, спецпризначенців тощо. За довідками та більш детальною інформацією звертайтесь до нашого управління персоналу та за телефоном (0432) 27-94-09.

 

Фото Сергія ХІМІЧА