Нещасний випадок стався минулого тижня на вулиці Зарічній у селі Придністрянське. 17-річна місцева жителька Марія випадково впала у криницю. Крик дівчини про допомогу почули сусіди, які й викликали рятувальників.

– Повідомлення про інцидент ми отримали о 17.00. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №35 міста Ямпіль на місці надзвичайної події з’ясував, що потерпіла лежить у недокопаній криниці на глибині 8 метрів. Води там не було. Бійці ДСНС підняли дівчину на поверхню та передали її лікарям екстреної медичної допомоги, — розповів подробиці начальник прес-служби ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий. — Зараз вона знаходиться у стабільному стані в хірургічному відділенні Ямпільської центральної районної лікарні з діагнозом «Забій поперекового відділу хребта». Від ДСНС до порятунку жінки залучалося 5 чоловік особового складу.

Рятувальники додають: 17-річна дівчина справді народилась у сорочці, бо зазвичай у таких випадках все закінчується більш трагічно. Чому та за яких умов школярка разом із мобільним телефоном, опинилась у тій криниці — будуть встановлювати слідчі.

Коли верстався номер, стало відомо про схожий випадок. У колодязь, який використовували як яму для сміття, впав 34-річний житель села Мар’янівка Крижопільського району. Ознак життя чоловік не подавав. Тіло знаходилося на глибині орієнтовно 12 м. Існувала загроза обвалу стінок криниці. Загиблого діставали 5 годин…

Віталіна Володимирова