З автівки, яка не була зачинена, викрали сумку з документами та цінними речами, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Самі ж зловмисники їздили автомобілем «ВАЗ-21099». Втім, камери відеоспостережень ситуаційного центру муніципальної поліції зафіксували їхнє авто. «Муніципали» передавали патрульним напрямок руху легковика.

– Коли ми отримали орієнтування, згадали, що раніше оформлювали дуже схожий легковик із київськими номерами за порушення правил дорожнього руху. Зупиняли тоді авто в районі Хмельницького шосе. Виїхали туди. Невдовзі побачили ту саму машину. Зупинили неподалік Лісопарку, — розповів командир роти «копів» Юрій Осадчук. — Вони не надто охоче зупинялись. Я наказав вийти водію, а колеги затримали пасажира. У сумці пасажира був великий ніж. У них знайшли й сканер — аби зламувати сигналізацію та відчиняти автівки, сумку з речами потерпілого, паперовий згорток з речовиною, схожою на марихуану, та білу речовину у формі таблетки. Старший родом з Білої Церкви, інший — з Києва.

Старшому 44 роки, молодшому — 36. Обидва раніше були судимі за наркотики та крадіжки. Вже відомо, що 15 вересня вони ж неподалік кафе на об’їзній дорозі Вінниці викрали з автомобіля «КІА» сумку із 5 тисячами гривень.

– Досить часто у нас працюють «гастролери» з інших міст, які обкрадають автомобілі та швидко зникають. Злочинці користуються необачністю водіїв, за лічені хвилини зламуючи авто… На жаль, громадяни часто мимоволі сприяють зловмисникам, коли залишають авто незачиненим чи цінні речі у салоні, – каже Юрій Осадчук. – Було декілька випадків, коли жінки чи дівчата за кермом лишають на якийсь час сумочки чи там телефони, планшети, гаджети і йдуть у крамницю за покупками. Повертаються — речей у салоні вже нема. Тож водіям слід бути максимально обачними.