Владиславу Єгорову із Козятина немає рівних серед ровесників-спортсменів у стрибках у висоту.

У 2017 році школяра включили до складу збірної області, і регулярно він приносить залікові очки команді. Цьогоріч на зимових, а згодом і літніх змаганнях хлопець став чемпіоном Вінниччини. А кілька тижнів тому на чемпіонаті він втретє підтвердив цей престижний титул.

– Владислава Єгорова у 10-річному віці привів до спортзалу «Локомотив» батько, свого часу він також займався стрибками у висоту. Пригадую, тоді чоловік мені сказав, що в молодості не досяг серйозних результатів у спорті, але має надію, що син здобуде успіх та прославить наш край.

Чесно кажучи, Владислав не вирізнявся ні зростом, ні фізичними якостями. Були випадки, коли під час тренувань у нього йшла кров з носа, два роки він ходив займатись взимку до неопалюваного спортивного залу.

Пройшло трохи часу — і Влад став покращувати свої фізичні якості. А в зрості вже перевершував своїх однолітків. — розповідає тренер спортсмена Валерій Зелінський.

А в минулому році хлопчину взяли до збірної Вінницької області. Тоді він став переможцем зимового і літнього чемпіонатів із результатом 191_см. На матчевій зустрічі у Бердичеві переміг з результатом 193 см. Юнак вже тоді міг би отримати перший дорослий розряд, втім, на таких стартах він не присвоюється.

6 вересня Владислав Єгоров знову подолав 193 сантиметри та втретє закріпив титул чемпіона Вінниччини. І все це з першої спроби! Сам школяр усміхається та зауважує, що ціле літо дуже багато тренувався, навіть на море чи в гори не встиг поїхати на відпочинок. Із 2019 року наш земляк виступатиме в юніорській категорії і планує виконати норматив на кандидата в майстри спорту. Хлопцю вже пророкують успішне спортивне майбутнє не лише в Україні, а й за її межами.

Віталіна Володимирова