59-річна Ніна Марущак — вінничанка та фіналістка минулорічного конкурсу «Найкраща коса». Довжина волосся жінки — 140 сантиметрів.

– Ніколи в житті я не стриглась, лише під­різала кінчики. Вважаю, що волосся — Божий дар, головна окраса жінки. В молодості воно було у мене таким, що не могла взяти обома руками. Із роками коси вже не ті, стають тонші, – розповідає про себе Ніна Марущак. — Але все одно я їх люблю та підтримую у чудовому вигляді. Роблю маски, щоб не випадали, зміцнюю та підживлюю. Природні компоненти – найкращі помічники. Мию голову раз на тиждень трав’яними шампунями.

Валерії Шевчук із Липовця 9 років. Довжина її коси — 98 сантиметрів.

– Гарне волосся – символ жіночності та здоров’я. Звичайно, кожній жінці, дівчинці хотілося б мати шикарне волосся, щоб відчувати себе чарівною, – каже мама Інна Шевчук. — Коси своїй доньці ми не стригли з самого дитинства. Лише раз на рік підстригаємо кінчики. Особливого секрету щодо догляду не маємо. Миємо волосся дитячим шампунем, феном не сушимось – це і весь догляд. Гарна коса виділяє доньку серед її друзів.

Вікторія Снігур