Ми вже розповідали вам у минулому номері про скандал на відомому конкурсі «Міс Україна-2018». 23-річну красуню з Києва Вероніку Дідусенко позбавили корони за те, що збрехала організаторам про колишній шлюб та наявність 4-річного сина. Втім, сама дівчина ось як це все прокоментувала.

– Коли я почала заповнювати анкету на участь в конкурсі і побачила там вимогу, що не маю мати дитину та бути розлученою — це мене шокувало. Надворі 2018 рік. Багато дівчат мріють потрапити на конкурс краси, — розповіла красуня та вперше показала свого сина журналістам. — Та для таких, як я — мам — це стає неможливим. Але це абсурдно: хто має дітей — не може брати участь у конкурсі. Якби я не пройшла весь цей шлях та не отримала корону, це питання не отримало би такого великого розголосу в ЗМІ та суспільстві, вперше за 70 років конкурсу, з 1951 року. І тепер я розпочинаю глобальну кампанію проти дискримінації жінок — учасниць конкурсу «Міс світу» за ознакою наявності у них дитини. Зараз не залишилось жодної аналогічної норми щодо дискримінації жінок у спорті, політиці та інших сферах. Я хочу, щоб кожна жінка, яка народила дитину, могла робити те, що хоче, що вміє і чого бажає, могла самореалізуватися у будь-якій сфері та професії, досягти своєї мети. Дитина не може бути перешкодою! Хочу, щоб кожна жінка ніколи в житті не пережила того приниження, що пережила я. Хочу, щоб моя дитина була щасливою, росла в суспільстві, де шанують права і свободи. Я оголошую початок кампанії по відміні цього дискримінаційного правила.

Так, я була заміжня, але не хочу те згадувати. Сина народила в 19 років. Хлопчика звуть Сашею. Беру його з собою в закордонні відрядження. Тоді мене супроводжує мама або помічниця.

Зараз красуня, в якої був шлюб із багатим, але немолодим іноземцем, знову не вільна. Її коханий — позаштатний радник Адміністрації Президента Геннадій Курочка. Також він засновник і керуючий партнер компанії CFC Consulting, мешкає у Могилеві-Подільському. Нещодавно на своїй сторінці у соцмережі наш земляк написав зворушливий лист, який присвятив своїй коханій.

«Ти знаєш, що ти у мене дуже особлива. Усе твоє життя, твій шлях — вони непрості. Від тих часів, коли ти була гладким «ботаном», а потім дала собі слово, що зовсім скоро бридке каченя перетвориться на прекрасного лебедя. А вже через рік після виснажливих тренувань твоя мама сказала, що «у меня была самая красивая девочка, которую только можно представить»… гладкість залишилася у минулому, а от «ботаном» зі сталевою волею ти так і лишилася. Адже як інакше можна пояснити, що дівчинка у 13 років сама вирішує змінити свою таку комфортну для будь-якого учня-нероби звичайну школу на найкращий на той час ліцей в Україні – Український гуманітарний ліцей при університеті Тараса Шевченка, та ще й виборола одну з небагатьох державних стипендій? Як у такому віці можна з легкістю вийти із зони комфорту та кожного дня годинами діставатись з-під Києва на навчання? Як можна, на вихідних підробляючи продавчинею, зароблені гроші витрачати не на дівчачі прикраси, а на репетиторів з англійської? А потім з максимальним балом ЗНО вибрати не міжнародне право в КІМО, а математику в Шеві, тому що тобі саме її, математики, в гуманітарному ліцеї не вистачало. Ти мій герой, мала. Чи як можна ще на старті успішної кар’єри моделі в одному з найкращих агентств світу лишитись вагітною та ще й самотньою і наважитись народжувати. 99% із 100% зробили б на твоєму місці інший вибір! Як ти повсякчас піклуєшся про Сандріка — за цим, як за вогнем чи водоспадом, можна спостерігати вічно. Іноді мені здається, що якби із Землею сталася якась катастрофа, космічний корабель з далекої зірки, як у тому кіно, прилетів і забрав би саме тебе і малого Сандріка як єдиних гідних порятунку представників людства. Можливо, саме у тому і переховується відповідь на здивування дитячих викладачів з багаторічним досвідом роботи у дитячих будинках, чому маленькі «ейнштейники» так липнуть до тебе. Тому, що ти маєш неоціненний досвід виховання і спілкування зі своїм малюком. І тому, діти це відчувають, що ти ставишся до кожної дитини так само, як до свого Сандріка.

Пригадую, як обурила тебе ця принизлива вимога у запрошенні взяти участь у конкурсі «Міс Україна»… Але ти тоді сказала, що відповідь на питання, як так і чому, ти зможеш отримати, тільки коли гідно пройдеш увесь цей шлях. І я знаю, ти це зможеш! Я повністю, беззаперечно буду підтримувати тебе на цій нелегкій дорозі! Вся моя філософія взаємостосунків з тобою побудована на одному діалозі десь три місяці тому, коли ми обговорювали вирішення однієї проблеми. Тоді я, ще не маючи чіткого плану «порятунку», запитав, чим можу тобі допомогти, що я можу зробити. Я почув від тебе коротку відповідь: кохати мене. Так і роблю».

Сама Вероніка Дідусенко відповіла коханому, що його лист зворушив до сліз її і вона щаслива, що вони разом. То ж може бути, що весілля не за горами.

А тим часом судді обрали нову переможницю конкурсу «Міс Україна-2018», до фіналу якого увійшли дві вінничанки. Нею стала Леоніла Гузь з Херсонщини.

А що ви думаєте про цей скандал?

Валентина Лісова