Батьки студентки Андріани Демчук, яка два роки тому трагічно загинула у ДТП на вулиці Пирогова, досі без сліз не можуть згадувати трагедію.

До цього всього їм до останнього потрібно було боротись за справедливе правосуддя…

– Ми родом із Терно­пільської області. Андріана була моєю гордістю – чемна, гарно вчилася, займалася спортом, — каже мама дів­чини Ніна. — Була студенткою другого курсу тран­спортного коледжу у Він­ниці. Саме там з нею і сталася біда. 30 травня 2016 року дочка з подругою поверталася увечері з концерту, який відбувався у Feride Plaza. О 23.00 на пішохідному переході на перехресті вулиць Стуса та Пирогова дівчину збив мотоцикліст. Удар був такої сили, що дочку відкинуло на 5 метрів. Її подругу Ілону врятувало те, що у неї задзвонив телефон і вона призупинилася. Ан­дріана лежала в комі у реанімації обласної дитячої лікарні у Вінниці. Але 20 червня сер­це моєї ди­­тини перестало битися. У неї була важ­ка черепно-мозкова травма. Жодної інформації від поліції про перебіг розслідування я не отри­му­вала. Тож зро­­зуміла, що справа затягується, і взялася все з’ясовувати. Як виявилося, винуватцю аварії три місяці не оголошували підозру і він кермував без відповідного во­дійського посвідчення. Довелось писати до Генпрокуратури, після того все зарухалося. Винуватцю ава­рії, 21-річному Дмитру Федосову з Вінниці, у вересні оголосили підозру та обрали запобіжний захід – домашній арешт. Але він спокійно собі насолоджувався життям. Як так? Моя дитина була в могилі, а він — на морі!

Врешті, Вінницький місь­кий суд призначив винуватцю ДТП 5 років позбавлення волі. Натомість днями Апеляційний суд виключив із вироку першої інстанції щире каяття обвинуваченого як пом’якшувальну обставину. Відтак за ґратами 22-літній хлопець перебуватиме 7 років. Також він повинен сплатити потерпілим 400 тисяч гривень моральної шкоди.

Віталіна Володимирова