Такого результату досягла 22-річна гайсинчанка Софія Семенюк, поки дві вінничанки – мати і донька — ще й досі намагаються схуднути, докладаючи усіх зусиль на одному із телепроектів каналу СТБ.

Але хто із знайомих тепер зустрічає медичну сестру Гайсинської ЦРЛ Соню Семенюк, буває, що й не пізнає її: із огрядної пампушечки вона перетворилася у стильну й витончену дівчину!

А все тому, що якось побачила на згаданому телеканалі оголошення про кастинг у телепроекті «Цієї миті рік потому». Бачила й відчувала, що після закінчення школи у с. Краснопілці й вступу до Гайсинського медичного коледжу швидко набирає вагу, і що треба з цим щось робити!

Вона й сама знає причину: не обмежувала себе ні в чому, полюбляла шаурму, всілякі смаколики. А ще й коли до бабусі у село приїжджала, там взагалі… Смачнющий борщ, голубці, котлети, налисники, деруни…

Ось так і занепадають жіночі талії… Здавалося б, здорова їжа, а на боках відкладається, як натяк, розмір «ХХХL»…

Такий був і в Соні.

Як каже сама, не одразу збагнула, що вже має зайву вагу – дзеркало показувало.

І вона наважилась змінити себе! Була й ще одна причина: побачила, що хлопець, з яким зустрічалася, соромиться йти з нею у кафе або познайомити з друзями, поспілкуватися.

Як розповідає її фітнес-тренер, відомий у Гайсині майстер із фітнесу і чемпіон із пауерліфтингу Олександр Салій, вже у липні минулого року дівчина поїхала на першу зйомку. З собою взяла сукню S-розміру, яку мала намір одягнути (й пообіцяла це в студії!) через рік.

А познайомились вони у тренажер-залі, коли тренер побачив, як дівчина докладає всіх зусиль, аби змінити себе, дотримати слова. Вирішив допомогти їй, хоча завдання у Соні було не з легких: аби одягнути оту маленьку чорну сукню, яку принесла на зйомки, вона повинна була «скинути» 60 кілограмів власної ваги!

Олександр Салій – уже досвідчений тренер. Він знає, чого хочуть його підопічні, й розуміє, як і в чому їм допомогти. Здоровий сон, самодисципліна, належне харчування, дієта і обов’язково спортивні заняття — це складові успіху. Отож, і для Софії він розробив низьковуглеводну дієту, шаурму їла лише дієтичну (без соусів та смаженого м’яса), вправи розпочали з найлегших, поступово додаючи навантаження. І так 3-4 рази на тиждень. Контроль також був жорстким: Олександр був упевненим, що коли дівчина виконуватиме всі його вказівки й поради, успіх буде забезпечений! І Софія щоранку надсилала своєму тренеру фото, де вона на терезах і де видно, на якій позначці стрілка, а ввечері після доволі таки виснажливих занять він її знову зважував. Створений дефіцит калорій у її раціоні дав результат: вона почала худнути!

Півтора кілограма на тиждень – це, мабуть, мрія кожної жінки, котра прагне позбутися зайвої ваги, а якщо 5-6 кілограмів — літати захочеться. У Соні був такий іскрометний момент, бо коли після усіх вправ, багатогодинних занять протягом кількох місяців, неймовірних зусиль і Олександра Салія, і її власних стрілка терезів зависла на позначці 80 кілограмів — радості не було меж: Соня повірила і в себе, і в свого тренера!

Олександр запевняє, що під час роботи із Сонею не застосовували ніяких біологічних чи фармакологічних добавок, фіточаїв, проте уже за 2 місяці до фінальних зйомок на проекті він тренував дівчину до 6-7 разів на тиждень. І не лише у тренажерному залі, а й на стадіоні «Дружба». Контролював свою підопічну навіть удома, незважаючи на власний час. Адже сім’я для нього – понад усе! Уточнював, що вона їла чи пила, як почувається, і коли переконався, що є позитивна динаміка, що успіх – ось він (Соня за рік схудла на 60 кілограмів! Лише талія зменшилася на 37 см!), повірив, що все було недарма. І їхній результат став найвищим і найкращим серед усіх, хто брав участь у цьому проекті.

Такою, як стала, і з’явилася вона нещодавно перед телеглядачами каналу СТБ. І в тій же сукні S-розміру, яку мріяла одягнути. Витончена, струнка, симпатична… Справжня Дюймовочка! Де той «герой», який її покинув? Нехай би побачив, кого втратив!

А Соня, здається, на «сьомому небі» від щастя. Про це свідчить неймовірний блиск у її виразних карих очах, впевненість у собі й відчуття здійсненої мрії.

Запитую, чи нема побоювання, що може повернутися попередня вага…

– Ой, боюся, звичайно, — каже дівчина, — але той, хто вже побував у «шкурі», подібній моїй, не дозволить собі повернутися до цього. Я стежитиму за своєю вагою і заняття із тренером Олександром Салієм не залишу. Він вселив у мене таку надію, дав справжній поштовх, аби стати іншою, кращою і красивішою. У мене все життя змінилося після цього проекту!

А наші гайсинчани вже готуються до нових зйомок на телепрограмі Надії Матвєєвої «Все буде добре!» — їх туди запросили, аби поділилися своїм успіхом зі всією країною.

Мені ж особисто після близького знайомства з ними обома хочеться побачити коли-небудь Соню у білосніжній весільній сукні того ж S-розміру. Впевнена, що тренер не дасть їй розслабитись, та й вона триматиме і «форму», і «марку».

Успіху вам, земляки!
Тамара Грамарчук
м. Гайсин