«Мами, які виховують діток з інвалідністю! Це звернення до вас! Започатковуємо флеш-моб! Ви знаєте, що ви і ваші дітки — чарівні і неповторні? Звісно, що – «Так!» А давайте усі разом покажемо це світу! У кожного з нас є світлина, де ми поруч з нашими ангеликами, давайте виставляти у себе на сторінці з хештегом — #хочеться_жити — тому що життя продовжується, незважаючи на все, що нам довелось пережити… І воно має бути яскравим! Підтримаємо цим флеш-мобом усіх матерів, які виховують дітей з інвалідністю! Нехай це буде потужна мотивація для них рухатись далі! Не озиратись ні на кого, ви і ваша дитина — прекрасні, це єдине, що ви знаєте точно!» — закликала Юлія Дякун друзів на своїй сторінці у соцмережі і додала фотографії з її особливим синочком Данею.

Чотири роки тому Юлія забрала цього хлопчика з дитячого будинку, хоча у Дані важкі діагнози – ДЦП, затримка мовного розвитку. Але це не зупинило Юлію. Навпаки, вона хотіла допомогти саме такій особливій дитині, бо знала, що в інших – здорових діток – більше шансів потрапити у сім’ю, ніж у дитини з ДЦП.

Уже чотири роки мама Юля ретельно займається його реабілітацією — хлопчик лікується медикаментозно та займається з дефектологом у центрі «Фламинго». За ці роки розвиток хлопчика просто дивує.

А ось історії та фотографії тих, хто вже продовжив ініціативу мами Юлі.

Оксана Гриб:

– Моєму солодкому хлопчику Вані 7 років. Чому солодкому? Тому що хворіє на цукровий діабет першого типу – інсулінозалежний. Але навіть важке захворювання не може відібрати у дитини бажання пізнавати світ. Він справжній непосида. Все йому цікаво – краса метеликів, історія динозаврів… Любить конструювати з «Лего» нестандартні моделей автомобілів.

Зараз мама Івана збирає кошти на витратні матеріали для інсулінової помпи. Хто бажає підтримати хлопчика і його батьків, ось номер маминої картки у «ПриватБанку»: 5168 7573 6546 6384

Ось що розповіла про свого особливого синочка Валентина Пустовіт:

– Мого сина звати Богданчик. Йому 2 рочки. Захворювання – гемофілія А важкої форми. Нестерпно сприймати вердикт лікарів, але ми не втрачаємо надії і робимо усе, щоб одужати. Богданчик у такому віці, коли йому все подобається, все захоплює. Як більшість хлопчиків, син віддає перевагу техніці, машинки та літаки – це його маленьке хобі.

Мама Юлія Бородіна поділилася історією захворювання своєї донечки:

– Моїй Анюті 6,5 року. У донечки вроджений порок серця. За операцію лікарі не беруться, кажуть, що маленький відсоток її благополучного результату…

Але хвороба нас не зупиняє! Ми відвідуємо басейн, «Лего-студію». Донечка дуже любить робити усякі вироби із намистинок, картини з піску, малює фарбами. Вона у нас дуже життєрадісна і любить людей.

Донечка Олени Рожко також має вроджені вади:

– Ангелінка народилася без лівої кисті ручки, синдром Дауна, глаукома та деформація грудної клітки. Але, на мою думку, всі дітки з важкими діагнозами та їх батьки особливі тим, що, незважаючи на якісь перепони, намагаються прорватися і досягти всього у житті. Навіть невеликі успіхи наших дітей – це для нас, батьків, перемога! Ангелінка дійсно сонячна дівчинка! Дуже любить танцювати і дарувати оточуючим свою посмішку!

А чим ваша дитина особлива? Пишіть нам свої історії, а ми поділимося ними на сторінках нашої газети. Бо особливим діткам, як нікому, потрібна наша з вами підтримка!