Наша газета вже писала про те, що 1 вересня в селі Лука-Мелешківська пройшла акція «Дорога до школи», яка мала на меті привернути увагу до відсутності комфортних умов на шляху дітей до навчальних закладів села. І хоча жителів зібралося на акцію не так і багато, але вона дала свій результат. Про це нам повідомив місцевий житель Олег Брижатий.

– Нами було сформовано лист до компетентних служб та органів та розпочато збір підписів – і уже за тиждень їх було понад 700. Також виникла ідея виготовити та встановити знаки, а ями виділяти контуром з білої фарби. За це нам вже дякували водії. Але перша невдача чекала в Управлінні служби автомобільних доріг Вінниччини, адже за їх словами, цьогоріч громаді не варто розраховувати навіть на ямковий ремонт, – розповів Олег Брижатий. – Що вже казати про обіцяний з весни капітальний. За лічені дні на підсилення прийшли ЗМІ і серед них був “33 канал”. Буквально за десять днів бригада ТОВ ШляхБуд уже проводила ямковий ремонт у громаді. А 18 вересня дорожні служби наносили дорожню розмітку «Зебра» біля дитячого садочка та школи! І хоча поки що без офіційних відповідей у провладних кабінетах лежать звернення громадян, але результатом громада задоволена. Ще залишилися невиконаними наступні вимоги: встановлення дорожніх знаків та розмітки на основних перехрестях та біля великих магазинів,облагородження тротуарів, що ведуть до навчальних закладів, заміна освітлювальних приладів на відрізку «садочок – школа».

Олег Брижатий додав, що з 27 вересня триває збір підписів з приводу неякісного електропостачання на території обслуговування трансформаторної підстанції ТП-9 у Луці-Мелешківській. До речі, тиждень тому через неполадки на одній із ТП села у людей вийшло з ладу ряд електроприладів. Ось так громада, яка взяла долю в свої руки минулого року створивши ОТГ, бореться за своє майбутнє.

Вікторія Снігур