Від початку трагічних подій на Сході України Тиврівщина втратила 9 захисників. Ще в 2016 році районною радою було прийнято цільову програму підтримки воїнів АТО та їх сімей. Одним із заходів її є виплата щомісячної допомоги сім’ям загиблих воїнів АТО з районного бюджету. Але, крім матеріальних питань, тут пам’ятають про духовне і вічне.

– Саме тому за ініціативи матерів загиблих воїнів було видано книгу «Пам’яті гірка сльоза». Підготовка до видання тривала більше року. Книгу написано на основі матеріалів з відкритих джерел, конкретних фактів з біографії героїв. Але найцінніше в ній – спогади бойових побратимів, згорьованих матерів та дружин. Саме вони дають змогу усвідомити усю глибину скорботи та велич подвигу мужніх воїнів-тиврівчан, які пішли у безсмертя, захищаючи незалежність Вітчизни на її східних рубежах, -розповіла керуюча справами виконавчого апарату Тиврівської районної ради Лілія Колісніченко. – Це розвідник-радіотелефоніст Костянтин Бессараб, командир саперного взводу Олександр Вапняр, нацгвардійці Віктор Долінський і Віктор Кулібаба-Бухов, айдарівець Олександр Скиба, правоохоронець Денис Жембровський. Трагічно загинули у зоні АТО військовослужбовці Богдан Пилявець та Михайло Лисак, у військовому шпиталі помер Валерій Мельник. Їх долі дуже схожі. Це розумні, небайдужі хлопці, які виділялися уже в шкільні роки серед своїх однолітків загостреними почуттями справедливості, лідерськими якостями.

Батьки, дружини, члени родин і жителі Тиврівського району дякують спонсорам за фінансову підтримку, а Тиврівській районній раді за розуміння і сприяння.

Віталіна Володимирова