Сьогодні розпочав свою роботу обласний збірний пункт у Козятині. Сюди вже прибула перша партія призовників для призову на строкову військову службу. Їх забезпечили усім необхідним: трьох разовим харчуванням, зручними ліжками, чистою білизною, тощо.

– Хлопці проходять перший інструктаж, отримують настанови. Призовники були оглянуті на контрольному медичному огляді обласною військово-лікарською комісією, з ними провели додатковий професійно-психологічний відбір, – розповіла Крістіна Яценко із прес-служби Вінницького обласного військкомату. – Враховуючи досить високі вимоги до стану здоров’я, морально-ділових якостей, фізичної підготовленості – не кожен юнак, який бажає служити, може бути придатним до військової служби.Вже завтра хлопці будуть направлені до навчальних центрів Збройних Сил України, де пройдуть курс початкової підготовки.

Додамо, що термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, проте для тих, хто має вищу освіту та ступінь магістра, він становить 12 місяців. Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, збережеться їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби.

Валентина Лісова