Оксану Кольгофер підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі. Суд дозволив правоохоронцям затримати дочку екс-губернатора Вінниччини.

За даними слідства, 18 грудня 2007 року та 24 березня 2008 року службові особи ТОВ «Укрбудінвест» (Хмельницький) уклали договори про дольове інвестування у нежиле будівництво торгівельно-офісного житлового центру з трьома громадянами. «Укрбудінвестівці» зобов’язувалися надати для зазначених осіб 800 кв.м нежилої комерційної площі. Відповідно до зазначених договорів, вказані особи платили для ТОВ як інвестицію в будівництво 1,4 млн грн. Всі ці роки взяті зобов’язання не виконувалися і ніхто інвестовані гроші пайовикам не збирався повертати. Власне тому терпець увірвався, і в родини Кольгоферів почалися неприємності та обшуки.

Хмельницька бізнесвумен, дружина регіонала і колишнього голови Летичівської та Хмельницької районних державних адміністрацій Валерія Кольгофера переховується від слідства з 3 серпня. Її добре знають у сусідньому Хмельницькому як власницю ТЦ «Либідь Плаза».

Усіма статками Оксана та її рідна сестра Валентина, котра теж відома як будівельна бізнесвумен, зобов’язані своєму татові Віктору Коцемиру. Його призначили керувати Вінниччиною у травні 2002 року. Невдовзі Коцемир очолив Хмельницьку облдержадміністрацію. Як розповідає інтернет-ресурс, у 2005 році правоохоронці розпочали цілу операцію під умовною назвою «Діти Коцемира» і готувалися відкривати кримінальне провадження за безконтрольне знищення лісів на Хмельниччині.

Віктор Коцемир, переживши нетривале, зате яскраве своїми скандалами керування Вінниччиною, живе у власному маєтку на своїй малій батьківщині — у селі Лісові Гринівці. Працює директором власного приватного підприємства «Карат», член політичної партії «Нова політика». А ще — кажуть, що саме він є таємним інвестором 300 мільйонів гривень у створення у Верховинському районі альтернативи «Буковелю» — нового гірськолижного курорту «Чорногора». До речі, засновниками ТОВ «Чорногора» є ті ж Кольгофери — донька і зять колишнього губернатора Вінниччини.