Жахлива трагедія сталась у понеділок на залізничному вокзалі.

Того дня ешелон однієї з військових частин окремої гірничо-штурмової бригади ОК «Захід» зупинився на станції у Козятині. Під час перевірки кріплення автомобільної техніки на платформах 26-річного солдата-строковика вдарило струмом, що проходить по кабельній лінії. Напруга була понад 27 тис. вольт. Хлопчина, який родом із Закарпаття, загинув на місці…

– Наразі приймається рішення про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство). Вирішується питання про передачу матеріалів кримінального провадження для здійснення процесуального керівництва у військову прокуратуру Вінницького гарнізону, — повідомили нам у поліції.

Коли верстався номер газети, стало відомо про іншого травмованого земляка. 21-річний Максим із Козятина впав під час ремонту сховища у зоні ООС. У нього закрита скелетна травма, компресійний перелом декількох хребців, вивих пальця, множинні забої. Стан здоров’я бійця 26-ї бригади середнього ступеня важкості. Знаходиться у госпіталі в місті Часів Яр.

Віталіна Володимирова