Останнього із вогнепальним пораненням госпіталізували. Сам депутат стверджував, що до збройного нападу не має відношення й на нього намовляють через заздрість. Втім, через півроку його таки забрали до СІЗО.

Прокуратура просила максимальне покарання – 10 років позбавлення волі за замах на вбивство. Але у травні 2017 року Вінницький міський суд під головуванням Ірини Курбатової відпустив Сергія з-під варти. Сторона потерпілого написала скаргу до Вищої ради правосуддя та подали на апеляцію. Тепер вирок переглядають заново.

За цей час підозрюваний повернувся до бізнесу та втретє став батьком. На кожне засідання його супроводжує дружина Христина — падчериця мера Петра Бровка. Останнє відбулось минулого четверга. На ньому колегія суддів вперше за два з половиною роки після злочину допитувала слідчу на той час Вінницького відділу поліції Юлію Кшемінську. За її словами, вона заступила на чергування у складі слідчо-оперативної групи. Від керівництва надійшла постанова про проведення огляду на місці НП у Могилеві-Подільському.

Коли правоохоронці приїхали до Вінницької обласної лікарні, потерпілому проводили операцію. Зі стегна вилучали осколки. Через деякий час, як сказала на допиті слідча, лікар виніс металеві предмети і їх запакували у спецпакет НДКЦ.

Після цього адвокат підозрюваного Віталій Корпало заявив, що йому незрозуміло, чиєю вказівкою саме керувалась слідча — звичайного чергового чи керівництва. Допитувався, чи було письмове доручення і хто дозволив проводити слідчі дії на території лікарні: постанова суду чи дозвіл керівника закладу? Втім, слідча знову наголосила, що виконала вірно всі процесуальні норми: як тільки отримала постанову. Віталій Корпало засумнівався, чи є протокол з місця огляду взагалі дійсним, а не сфабрикованим. Емоції в учасників засідання інколи зашкалювали. Не витримав потерпілий Олександр Коломієць. У його тілі залишились осколки від куль, які неможливо витягнути. Саме тому більшість часу він хворіє та не може повноцінно працювати.

Крім допиту слідчої, сторона потерпілого Олександра Коломійця додала клопотання про залучення нових доказів по справі.

– У нас є підтвердження, що Сергій Шевчук та його брат на момент злочину не були вдома, хоч про це вказували під час слухання у Вінницькому міському суді. Зафіксували ретранслятори у місті, що вони були неподалік місця злочину. Цю інформацію ми отримали від мобільного оператора.

Захисник Віталій Корпало заявив, що йому потрібен час, аби сказати свою думку щодо цього та порадитись із фахівцями. Наступне засідання по справі відбудеться сьогодні.

Віталіна Трудько