Наша газета вже розповідала про трагедію, яка сталась у Писарівці Ямпільського району.

У місцевій водоймі місцеві жителі знайшли в річці тіло мертвого новонародженого хлопчика. Поліція відразу розшукала матір немовляти. Нею виявилася 36-річна Юлія Вишга. Вона жила в цивільному шлюбі з бійцем АТО та вже виховувала чотирьох дітей. Хлопчик Тимур — спільна у пари дитина.

Після шокуючого вчинку багатодітної матері село розділилося на два табори – одні вважають, що викинути дитя в річку змусив чоловік Юлі, і просять не забирати її до тюрми. А інші впевнені, що жінка сама вбила свого малюка і свій злочин готувала заздалегідь. Ця історія вже набула всеукраїнського резонансу, про неї навіть відзняли цілу програму.

– Того дня я працював неподалік городу. Побачив, що на гілці у водоймі щось плавало. Взяв сапу і пішов перевірити. Очам не повірив — то було немовля, — пригадує події того дня сусід підозрюваної Олександр.

Юля заявила правоохоронцям, що немовля було небажане для неї, тому вагітність приховувала від усіх.

На момент народження, за даними судмедекспертів, хлопчик був живим.

Втім, рідні та близькі породіллі додають: вона не винна.

– Ця жінка нормальна мама, у соціальних служб до неї питань не було. Так сталось, що в Юлії особисте життя не склалось. З бійцем Олегом вони прожили недовго, і він пішов до коханки. Жінка на той час залишилась сама та мала статеві стосунки з іншим чоловіком. Але Олег схаменувся і повернувся назад до Юлії. Вона зізналась, що вагітна, і про те, що це не його дитина. Після того чоловік її сильно побив. У неї почались передчасні пологи…

Сама Юлія Вишга нести відповідальність за свій вчинок нині не хоче. Стверджує, що у всіх її бідах винні чоловіки. А маля народилось мертвим, тож жодної шкоди йому не завдала.

– Того дня в мене став боліти живіт, нічого не допомагало. «Швидку» не викликала, нікому із родичів не казала. Пішла до річки, щоб посидіти там та поплакати про свою сумну долю. Але так вийшло, що стала на березі народжувати. Хлопчик не дихав. Я поклала його коло річки і пішла до хати, бо злякалась. Мабуть, пішов дощик і дитинка скотилась вниз. Я не хотіла вбивати синочка… Якщо посадять, то зроблю собі щось.

Нині у поліції констатують: Юлії Вишгі оголосили про підозру у вчиненні злочину – умисне вбивство своєї новонародженої дитини. Матеріали доправили до суду. Якщо вину жінки доведуть, її чекає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років.

Вікторія Снігур