Невдовзі у Генпрокуратурі України пояснили, що начальник погорів на хабарі.

“Прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та слідчими Національної поліції України під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні викрито в систематичному одержанні неправомірної вигоди начальника митного посту “Рава-Руська” Львівської митниці Державної фіскальної служби”, – йдеться у повідомлені.

Як з’ясувалося, посадовець вимагав гроші від особи, яка здійснювала переміщення товарів через пункт пропуску, за нестворення перешкод під час розмитнення товарів.

Начальник митниці діяв разом із посередником.

“10 жовтня 2018 року під час одержання неправомірної вигоди в сумі 21 тис грн начальника митного посту “Рава-Руська” Львівської митниці ДФС та його співучасника затримано, вилучено речові докази. Загалом задокументовано отримання вказаними особами неправомірної вигоди на суму близько 70 тис грн”, – уточнили у ГПУ.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Згідно з електронною декларацією, Микола Дробович проживає у Вінниці. Разом з дружиною Іриною зберігають 420 тис. грн готівки. При тому, що у 2018 році Микола Дробович, працюючи начальником митного поста «Рава-Руська», задекларував 220 тис. грн зарплати.

Ілона ВАЛЬТЕР