Адже тисячі людей зібрались на Вінницькі дні моди, аби не лише побачити неймовірні колекції, а й для того, щоб дізнатись, що носити восени та взимку. Жіночі й чоловічі колекції продемонстрували дев’ять дизайнерів, вінничани, жмеринчани і хлопець із Казахстану.

Почалось шоу із показу дизайнерки Тетяни Сухомуть, яка спеціалізується на виготовленні ексклюзивних вечірніх суконь. Вона працює тільки з природними образами, проти гіпертрофованої сексуальності, її силуети анатомічні, в них підкреслюється природна краса. В колекції дизайнерка відтворила цілком адаптований міський одяг, але повсякденним назвати його дуже складно. Тут було чимало блуз, брюк, спідниць, сарафанів та суконь, які залюбки можна одягнути на роботу та піти до ресторану. Щодо кольорової гами, то перевагу дизайнерка надала білому, сірому та синьому.

Дебютувала зі своєю колекцією на Вінницьких днях моди молода матуся Тетяна Губарець. Вона засновниця майстерні жіночого одягу «Melissa». Спочатку шила для своїх малюків, а потім вирішила, що й дорослі представниці жіночої статі мають бути елегантними і модними.

– Як молодий дизайнер взяла влітку участь у конкурсі «FASHION DEBUT», де виграла можливість презентувати свою колекцію на Vinnitsa Fashion Days. Я створила ексклюзивні сукні, спідниці та блузки, які зроблять осінь вінничанок сонячною та насиченою яскравими кольорами! У мене вийшла осіння колекція про жінку, яка хоче виглядати витонченою та жіночною. Одяг зручний, простий, але викликає позитивні емоції. Кольорова гама: червоний, рожевий, сонячний жовтий, зелений. Підібрані приємні до тіла натуральні тканини – котон, креп, штапель, — розповіла Тетяна Губарець. — Функціонально-декоративним елементом кожного образу є ґудзики, які стали головним акцентом у колекції.

Овації глядачів отримала колекція у стилі мілітарі «Сила влади» вінницької дизайнерки CARPOVA. Одяг, який створює Ольга, зухвалий, брутальний, сексуальний, а також універсальний і практичний. Цього разу вона віддала перевагу темним кольорам, вільному крою, широким чобіткам на низькому ходу.

– Одяг — це не просто ганчірочка, яка прикриває тіло. Це відображення людини. Тому він говорить про людину більше, ніж вона сама! Мій одяг чудово підкреслює силу і не приховує ніжність, — розповіла Ольга Карпова. — Просто і непримхливо, і в той же час стильно і актуально в усі сезони!Думаю, що цією колекцією я змогла відповісти на запитання, яка вона — сучасна та стильна дівчина. Особливу увагу раджу звернути на лаковий плащ-дощовик, у якому вам буде сухо, тепло і комфортно.

А ось дизайнер Дмитро Чернега порадував чоловіків-модників своєю новою колекцією під назвою «Empire of Gentelman». У це важко повірити, але, будучи студентом у Польщі, він став створювати під своїм ім’ям сучасні класичні костюми, які здатні перевтілити будь-якого представника сильної статі на справжнього та стильного джентльмена. Демонстрували одяг не професійні моделі, а звичайні хлопці.

Цього разу він представив глядачам три відділи одягу осінь-зима: твідові, кашемірові пальта із вишивкою чи українським орнаментом, світські вечірні костюми та строгі класичні костюми у темних тонах. Щодо палітри, то тут фантазії вінничанина не було меж. Адже чимало було класичних варіантів у синіх відтінках, а для більш яскравих модників — червоні, фіолетові та білі. Тому більшість глядачів частину костюмів віднесли до Business Smart dress code, іншу — до Smart Casual. Відомо, що Дмитра вже запрошували на показ у Париж і взяти участь у конкурсі молодих дизайнерів New Fashion Zone.

Також порадували своїми колекціями MARTYNENKOV, ЖМЕРИНЧАНКА Лідія Мишовська, ANDRENALINA DESIGNS, ALEXANDRA KHEDOYAN. Окрім моди, велику увагу засновниця Днів моди Наталя Фурманова приділила благодійності. Виручені кошти підуть на лікування 8-річної дівчинки Маринки Мельник. Уже кілька років вона хворіє епілепсією. А у Vinnitsa Fashion Days й надалі великі плани — влаштувати вінницьким молодим дизайнерам показ на фестивалі моди у Лондоні вже у листопаді і взагалі рекламувати повсюди своє, вінницьке, модне та сучасне.

Вікторія Снігур