У статті «Воїна-фронтовика виселяють з будинку?» мешканець Тульчина Володимир Кліпач звинувачує своїх родичів у тому, що вони прагнуть виселити з будинку його сина-офіцера. Інша сторона конфлікту в особі Лідії Кліпач розповідає протилежні факти:

– На жаль, наші опоненти постійно оббріхують нас. Насправді мій покійний чоловік Михайло Кліпач заснував ще у 1991 році фірму ТОВ «Меркурій». Свій магазин, підприємство. Я теж входила до складу ради правління. У 1992-1993 роках до нас з Росії приїхав рідний брат мого чоловіка — Володимир. Попросився до нас працювати. Почали разом працювати. Тоді ж, у 1992 році, ми взялись будувати цей будинок — як майно, що належить нашій фірмі. Мали заселятись у готове приміщення великою дружною родиною.

Натомість брат чоловіка почав крутити за нашою спиною фінансові махінації. Коли я виявила це, він на зборах так штовхнув мене, що у мене стався інфаркт. Далі ми ще дізнались, що він підробив документи й печатки, аби повністю заволодіти майном товариства. Зокрема й будинком… Тож мій чоловік вимушений був виключити Володимира Кліпача зі засновників нашого ТОВ. Він вже не має права на майно та будинок. Але він подав до суду.

Судова тяганина тривала більше 20 років і має вже близько 50 томів паперів і документів. У 2003 році помер мій чоловік, здоров’я якого підкосили ці «розборки». Тож я стала директором ТОВ «Меркурій» та власником будинку. А у 2012 році суд врешті визнав нашу фірму правонаступником та єдиним власником усього майна нашої організації… Тож зобов’язав Володимира Кліпача негайно покинути оселю. Він цього досі не зробив. Цей будинок взагалі не введений в експлуатацію, тож там ніхто не має права жити. Державною виконавчою службою було відкрите провадження. Брата мого чоловіка оштрафували на три тисячі гривень. Але він досі не звільнив приміщення… Відносно підробки документів нашої фірми та шахрайства, що він вчинив, теж відкрито кримінальне провадження.

За цей час Володимир Кліпач навіть намагався сам тричі продати цей будинок… Вже й покупці відгукнулись. Добре, що ми вчасно втрутились та запобігли цій афері… Стосовно сина-фронтовика Романа. Він ніколи не був зареєстрований у цьому будинку, не проживав та не проживає там. Тож навіщо спекулювати на його імені?

Досі ми ніяк не можемо потрапити до належної нам за законом оселі, хоча маємо усі підтверджуючі документи. То ж хто насправді рейдер?