Урочисто відзначили жителі Рахнів-Лісових на Шаргородщині 14 жовтня — Покрову Пресвятої Богородиці, День захисника України, День українського козацтва та 76-ту річницю створення УПА. Піднесеного настрою людям додавало і те, що святкування відбувалось у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП — одному з кращих храмів на Вінниччині. Цього дня сюди прибув солідний загін шаргородських ветеранів АТО, серед них і боєць Сергій Придатко з Маріуполя, прямо з передової.
-Українці — великий народ! Ми мусимо пам’ятати знаменні дати своєї історії. Пилип Орлик ще у 1710 році написав Конституцію, яка пізніше лягла в основу нинішньої Конституції США та деяких європейських країн. 22 січня 2019 року ми відзначимо вагому подію — 100-ліття злуки між УНР і ЗУНР і створення єдиної соборної держави України. У 1942-му році саме на Покрову постала Українська повстанська армія, яка боролась на два фронти — з фашизмом і сталінізмом. А 11 жовтня цього року — це історичний переламний момент для всього православного світу! Цього дня українська православна церква отримала ставропігію, тобто, відміну анексії Київської митрополії Москвою і безпосередній зв’язок УПЦ з Всесвітнім Патріархом у Константинополі, з державницькою християнською традицією, – звернувся до присутніх Володимир Пастушенко, голова Шаргородського районного об’єднання “Просвіта”. – Тепер у молитві ми маємо дочекатися отримання томосу і утвердження повної духовної свободи України.
На відео — промова протоієрея Станіслава Берези у храмі Різдва Пресвятої Богордиці і вітання від вінничанина Анатолія Слівінського, голови правління Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій і волонтерів АТО.

Опубліковано Анною Зоновою Неділя, 14 жовтня 2018 р.

Опубліковано Анною Зоновою Неділя, 14 жовтня 2018 р.