У Вінницькій області біля села Пагурці в Хмільницькому районі розбився винищувач Су-27УБ.  з бортовим номером 70 Серійний номер: 96310424040.  У прес-службі Генштабу підтвердили, що трагедія сталась під час виконання навчально-бойового польоту.  Інформація щодо жертв та руйнувань  уточнюється. За попередніми даними, тривають пошуки льотчиків, проте шансів, що вони вижили, дуже мало…Відомо, що тоді польоти виконували наші льотчики спільно із іноземцями… На жаль, вже відомо, що загинув український льотчик та його колега – пілот Нацгвардії США.

-16 жовтня о 16:53 місцева жінка повідомила про падіння літака у Вінницькій області військового літака біля села Пагурці Хмільницького району. На місце  аварії виїхали спецслужби та ліквідовують пожежу, -повідомили нам джерела в органах. –  Відомо, що це військовий літак із Старокостянтинівського аеродрому. Генерал Юрій Педос – начальник Нацполіції Вінниччини виїхав на місце інциденту…

Нам вдалось поспілкуватись із очевидцем подій Олександром, який мешкає в селі Пагурці.

– Ніщо не відчувало біди. Літака бачили в небі і він плавно виконував різні фігури. Односельчани  кажуть, що в останні хвилини літак він  дуже низько над хатами. Ймовірно, пілоти відчували  біду та намагались відвести його, аби уникнути ще більшої кількості жертв. Впав літак за кілометр від села в ярок. Люди чули вибух та бачили чорний дим. Відчули його й мешканці Уланова, що за 8 кілометрів від нас. Від літака  нічого не залишилось. Лише “воронка” та шмат металу. Скоріш за все, льотчиків було двоє і прогнози невтішні. На місці вже сотні людей -поліція, рятувальники, медики. Бачили в небі військовий літак із американським прапором та два  пошуково-рятувальні вертольоти. Що саме могло статись — важко сказати. Вся надія на чорну скриньку. Дуже шкода хлопців, бо залізо це не страшно.

Нагадаємо, 8 жовтня у Вінниці та Староконстянтинові розпочaлося бaгaтонaціонaльне aвіaційне нaвчaння «Чисте небо — 2018» («Clear Sky — 2018») зa учaстю 8 держaв-членів Північноaтлaнтичного aльянсу. Навчання мали тривати до 19 жовтня нa території Хмельницької (м. Стaроконстянтинів) тa Вінницької (aеродром Гaвришівкa) облaстей.

Анатолій Мельник,
Віталіна Трудько