Наша газета вже розповідала про те, що вчора близько п’ятої вечора неподалік Уланова розбився військовий літак Су-27УБ. Сталося це під час виконання навчально-бойового польоту.

Відомо, що у цій катастрофі загинуло двоє льотчиків — українець та американець. Щодо першого, то це полковник Іван Петренко. Він 25 років служив в авіації. Був командиром повітряної бригади у Василькові на Київщині, згодом – начальником відділу авіації повітряного командування Центр у Василькові, а потім – заступником глави Повітряного військового командування “Схід”. Також брав участь у бойових діях на Донбасі, зокрема у спеціальних операціях. Останні роки мешкав у Дніпрі. Має доньку.

– Ігор Петренко є льотчиком 1 класу, він допущений до польотів на всіх літаках цього класу. Цей виліт був ознайомчий, не найскладніший. Усі літаки перед початком навчань перевірялись, і літак з технічною несправністю просто не міг бути допущений до польотів, – розповіли нам джерела у Повітряних силах.

Щодо загиблого іноземця, то наразі його прізвище не повідомляють, це станеться лише після того як трагічну звістку дізнається родина. Кажуть, що загиблий був членом 144-го крила Каліфорнійської авіаційної Національної гвардії, яка базується у Фресно, штат Каліфорнія. Пілот разом з українським колегою брав участь у одиночному ознайомлювальному польоті.

Нині на місці трагедії досі знаходяться уламки від літака та фрагменти людських тіл. Відчутний запах пального. За кілька десятків метрів — пасовище із худобою, де лежать запчастини від СУ-27УБ. Поле, куди впав літак, охороняється і туди нікого не пускають, адже якраз саме там працюють військові прокурори, слідчі, медики. Вони вже вилучили чорну скриньку та передали її фахівцям для з’ясування усіх обставин. Кажуть, що роботи триватимуть близько 3-4 днів, адже уламки літака та фрагменти тіл розкидані на відстані 1, 5 км. Крім того, доведеться задіювати ескаватор, аби підняти із глибокої “воронки” інші деталі винищувача. Інформацію про те, що після падіння американський пілот виходив на зв’язок, представники Міноборони нам не підтвердили. Втім, і так було зрозуміло, що це неправда. У цій катастрофі жодних шансів залишитись живими у пілотів не було. Катапультуватись вони не встигли.

А ось своїм другим Днем народження вважають мешканці сіл Пагурці та Уланів. Вони розповіли, що за кілька хвилин до трагедії почули дивний та водночас страшний звук.

-Бачили як літак летів на село. Тоді збільшив швидкість. Склалось враження, що він намагався відвести винищувач від наших осель. До місця біди рукою подати -400 метрів. Сила удару була така, що будинок затремтів. Літак розлетівся на дрібні шматочки. Вогню майже не було, лише дим, -каже свідок Ольга. – Сусіди бігом кинулись на місце, сподівались, що хтось вижив. Молились, аби сталось диво. Та, на жаль….Дуже оперативно прилетіли вертольоти, рятувальники, лікарі. Царство Небесне льотчикам і хай вони будуть в раю.

Про причини трагедії, то основною вважають порушення правил польоту. Про це заявив прес-секретар Військової прокуратури Центрального регіону Андрій Кисельов.

– При розслідуванні подібних інцидентах така версія стає першою, але якщо будуть інші якісь додаткові дані, то тоді справа буде перекваліфікуватися. Зараз на місці катастрофи продовжує свою роботу група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Вінницького гарнізону Центрального регіону , – розповів він.

Внесено  до ЄРДР відомості про інцидент за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 (“Порушення правил польотів або підготовки до них”) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування доручено слідчим Управління національної поліції у Вінницькій області. Наразі на аеродромах в Миргороді і Староконстантинові вилучено льотну документацію та документи на літак.

Натомість військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що ймовірність допущення пілотом помилки при польоту є мінімальною.

– Щодо технічного стану літака, то, як відомо, він пройшов планові регламентно-ремонтні роботи та повернувся в стрій. Що стосується погодних умов, ми теж розуміємо, що напередодні вони були сприятливі для виконання завдань. Тому такі ключові версії, які розглядаються при таких трагедіях, зараз не можуть бути основними. Але все ж, це тільки – допущення. остаточне висновки того, що сталося, зможе зробити комісія, яка на даний момент вивчає причини трагедії.

Додамо, що 8 жовтня у Вінниці та Староконстянтинові розпочaлося бaгaтонaціонaльне aвіaційне нaвчaння «Чисте небо — 2018» («Clear Sky — 2018») зa учaстю 8 держaв-членів Північноaтлaнтичного aльянсу. Навчання мали тривати до 19 жовтня нa території Хмельницької (м. Стaроконстянтинів) тa Вінницької (aеродром Гaвришівкa) облaстей. Заходи, які були сплановані протягом 18-19 жовтня на аеродромах Староконстянтинів та Гавришівка за участю представників засобів масової інформації під час багатонаціонального навчання “Чисте небо – 2018”, через трагедію проводитися не будуть…

Віталіна Трудько
Фото Сергія Хіміча