Міцнішають міжнародні зв’язки у Вінницькому національному технічному університеті.

YES — це скорочене від Yalta European Strategy (Ялтинська європейська стратегія), де відбувається обговорення нових ідей щодо розвитку Європи, України і всього світу.

Незважаючи на те, що з 2014-го щорічні зустрічі YES проходять у Києві, кримська Ялта залишається світовим символом сили діалогу та дипломатії.

У вересні цього року учасницями YES стали студентки ВНТУ Дар’я Лудан та Ксенія Писаренко. Цьогоріч на форумі зібралось більше 350 міжнародних лідерів — політиків, дипломатів, державних діячів, журналістів, аналітиків і бізнесменів з понад 50 країн світу.

Дар’я Лудан і Ксенія Писаренко з групою Young leaders спілкувались з Кондолізою Райс, Олександром Квасневським, Юлією Тимошенко, Святославом Вакарчуком, з відомими журналістами BBC News, політиками, науковцями з усього світу… Наші студентки поділились ідеями з однодумцями, перейняли міжнародний та український досвід і долучились до пошуку відповідей на актуальні виклики сьогодення — щодо наукових розробок, трудової експлуатації, кліматичних змін, екології та ін.