На кастингу в Дніпрі вони вирішили здивувати піснею «Втомлене місто», яку написали самі і відзняли на неї кліп. Виконання справило неабияке враження на всіх своєю милою подачею та щирістю. Співачка Настя Каменських та Андрій Данилко підтримали дует з Вінниці та сказали заповітне «так». Гарно оцінив виступ земляків і Дмитро Шуров, який зазначив, що знайомий з приємною музикою дуету. Втім, король української поп-музики та кумир всіх представниць прекрасної статі Олег Винник заявив, що виступ гурту йому здався нудним, і сказав «ні». Втім, враховуючи голоси решти суддів, пара все ж пройшла у тренувальний табір.

Додамо, що в репертуарі гурту «Женя і Катя» авторські україномовні та англомовні пісні, а свій стиль музики вони називають «романтичне інді».

– Ми зустрілись влітку 2013 року на акустичному вечорі у Вінниці. Я співав пісні, Катя прийшла просто як слухачка, — розповів нашому журналісту вокаліст та гітарист гурту Євген Мартинюк. — Ми почали зустрічатись і лише через рік зрозуміли, що можемо грати музику разом. Спочатку переспівували улюблених виконавців, а вже потім писали власні пісні. Я закінчив музичну школу по класу гітари, Катя — по бандурі. Ми кілька років зустрічались, а тепер стали сім’єю. Наразі маємо один альбом, в який входить 7 пісень, він вийшов у травні 2016 року. Музику пишу я, тексти вдвох. Ми презентували свої пісні у Вінниці, Львові, Києві, Івано-Франківську, Дніпрі, Одесі та на кількох фестивалях. Любов допомагає стовідсотково творити. Без цього відчуття не народилися б такі пісні й не було б натхнення.

Свого часу «Женя і Катя» пробували свої сили у відборі на «Євробачення», але до фіналу не потрапили. На шоу «Х-фактор» вони прийшли для того, аби ще більшу кількість глядачів познайомити зі своєю творчістю.

– Все більше і більше людей нам кажуть, що їм наша творчість до вподоби і ми достойні того, щоб нас почула вся країна.

Як складеться доля наших земляків на проекті — вони поки не розповідають. Тож слідкуймо разом.

Вікторія Снігур