О 5 годині за сигналом тривоги туди виїхав один розрахунок групи піротехнічних робіт нашого аварійно-рятувального загону спецпризначення. П’ятеро бійців на одному спецавтомобілі. Очолив групу досвідчений офіцер – капітан служби цивільного захисту Василь Зубко, — розповів начальник прес-служби обласних рятувальників Олександр Кутовий. — Це все наші бійці, які мають чималий досвід розмінувань, зокрема в зоні антитерористичної операції та під час ліквідації наслідків вибухів на арсеналі під Калинівкою минулого року.

Військові сапери з частини у

м. Бар — одне відділення бійців та спецтехніка — теж працюють на місці надзвичайної ситуації на Чернігівщині. Крім того ще декілька розрахунків продовжують роботи на Калинівському арсеналі.

За даними прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій України, вже завершено розмінування усіх 39 населених пунктів навколо арсеналу. Тим часом, за словами речника Міноборони України Олексія Чернобая, військові сапери та рятувальники почали працювати безпосередньо ще й на технічній території арсеналу.